Ny leder for dagtilbudsområde Nord

jobnyt: Marcus Hjorth Kern tiltræder som områdeleder i maj. Han kommer fra et job i Slagelse Kommune.

DEN LANGE: Ny leder for dagtilbudsområde Nord

Marcus Hjorth Kern tiltræder som leder af dagtilbudsområde Nord i Kalundborg Kommune til maj. Privatfoto

Det bliver den 44-årige Marcus Hjorth Kern, der til maj tiltræder i stillingen som leder af dagtilbudsområde Nord i Kalundborg Kommune.

Han kommer fra en stilling som chefkonsulent på dagtilbudsområdet i Slagelse kommune. Inden da har han optjent solide ledelsesmæssige færdigheder gennem en række ledende stillinger inden for børneområdet, fremgår af en pressemeddelelse fra Kalundborg Kommune.

– Jeg ser frem til at sætte mig i stolen som områdeleder i Kalundborgs dagtilbudsområde Nord, siger han.

Han fortæller til avisen, at han er uddannet pædagog oprindeligt, at han har været med til at starte en privatskole og at han har skrevet børnebøger.

Arbejdet med ledelse er kommet løbende.

– Jeg har aldrig haft en karriereplan, men jeg kan godt lide at beskæftige mig med det gode børneliv, siger han til avisen.

– Den kalundborgske vision om kort vej mellem de forskellige led i styringskæden er for mig et signal om, at man vil samskabelse og medledelse – to værdier, som jeg sætter stor pris på. Begge kræver fokus på tillidsbaserede relationer i alle sammenhænge og fordrer en høj grad af ordentlighed. Det vil jeg gerne være med til, siger Marcus Hjort Kern, der også vil holde et vågent øje med økonomien.

– Jeg tror på økonomisk gennemsigtighed som en forudsætning for sund dagtilbudspraksis og som vilkårsrum for pædagogisk udvikling. Klarhed over egen og organisations handlerum er en vigtig del af at kunne skabe og vedligeholde udbytterige læringsrammer for børn, forældre og medarbejdere, fortsætter han.

I Kalundborg Kommune ser direktør for børn, familie og skoleområdet, Michael Gravesen, frem til samarbejdet med den kommende leder af dagtilbudsområde Nord.

– Marcus kommer med bred erfaring fra dagtilbudsområdet. Jeg glæder mig til et samarbejde med fortsat fastholdelse og udvikling af de gode rammer for børn, forældre og medarbejdere, siger han.

Marcus Hjorth Kern bor i Slots Bjergby med sin hustru og to piger på 8 og 11 år. Han begynder i sin nye stilling den 1. maj.

Marcus Hjorth Kern tiltræder som leder af dagtilbudsområde Nord i Kalundborg Kommune til maj. Privatfoto