Natur og heste som terapi

Efter at have arbejdet med rideterapi på Røsnæs i mere end et kvart århundrede, har Marie-Louise Demant og Gerd Weber samlet deres erfaringer i en ny bog, som fredag blev fejret med reception.

Natur og heste som terapi
I 26 år har Marie-Louise Demant arbejdet med rideterapi. Nu har hun udgivet en bog om sine erfaringer. Foto: Thomas Rye

I 26 år har Marie Louise Demant og Gerd Weber sammen arbejdet med rideterapi fra Skolen for Rideterapi ved Marie-Louise Demants hjem på Røsnæs.

I de 26 år har de to kvinder opsamlet mange erfaringer om rideterapi, heste og naturen, som de deler ud af i deres nye bog: “Natur, heste og rideterapi – Følg hjertets vej med hest“.

Bogen blev fejret fredag eftermiddag ved en lille reception hjemme hos Marie-Louise Demant.

– Heste var en overklassesport i min barndom, det er det til dels stadig, men det er også noget andet og mere. Det er dette mere, som vi prøver at indkredse i bogen, fortæller Marie-Louise Demant.

Den nye bog blev fejret med en reception hjemme hos Marie-Louise Demant. Foto: Thomas Rye

– Vi ser unge bliver tappet for livskraft og glæde og gamle og syge kæmper mod ensomheden og andre store følelser. Vi tror vi kan det hele, blot vi holder fast i viljen – men hvad giver livskraft, livsglæde og hjælper os med at holde nærvær, spørger Marie-Louise Demant.

Oprindeligt er hun uddannet pædagog, mens Gerd Weber er uddannet psykolog, og de mener at kontakten med heste og natur, kan være vigtige redskaber til at hjælpe unge såvel som ældre på ret køl igen.

– Det er dokumenteret, at bare ti minutter i skoven eller ude i det grønne er med til at dæmpe stress. Er man aktiv og i bevægelse, så giver det endnu mere, siger Marie-Louise Demant.

Hestene er samtidig en stor hjælp terapeutisk, siger hun.

– Samværet med dyrene hjælper det enkelte menneske med at mærke og sanse, det kommer mere ud i naturen og oplever luften, lyset og årstidens energi, fortæller Marie-Louise Demant.

Mens det er de to rideterapeuter som er forfattere til bogens ord, så fortjener en tredje kvinde: Anne Holm Christensen også en stor del af æren for at bogen blev til virkelighed, siger Marie-Louise Demant.

– Anne er årsagen til at vi står her i dag. Det var hende, som fik os ud af starthullerne, har holdt os til ilden og som fik os til at læse bogen igennem en ekstra gang, siger hun.