Musical fra egen have

Sofie er en "tidstypisk" gymnasieelev, hvis trygge hverdag udfordres for alvor, da forældrene fortæller hende, at de skal skilles. Samtidig oplever Sofie sin første rigtige forelskelse.

Det er indgangen til Sofie & Dukanikkerne, som eleverne i 2. g på Høng Gymnasium spiller for elevkammeraterne fredag – og i en offentlig forestilling på skolen lørdag kl 13. En musical, hvor alt er skabt af elever og lærere på skolen.

Det er Tine Tønnes Sørensen, lærer i psykologi og biologi – og forfatter, der sammen med Lasse Olsen, lærer i musik og historie – og komponist, har begået årets forestilling. Bandet er naturligvis også sammensat af (musik)elever på skolen; som teknikere og andre medvirkende i historien er det.

Det kan ganske enkelt ikke blive mere hjemmelavet, siger den pr-ansvarlige, Fabiola Wonterghem.

Sofie & Dukanikkerne er en todelt beretning, fordi den, sideløbende med Sofie i nutiden, fortæller historien om Sofies mormor og morfar, der også blev skilt. Og på den vis er vi også tilbage i 1989, og historien fortæller, at nogle af de hverdagsbilleder, vi kender i dag, var de samme dengang for 27 år siden.

Det er elever i 2. g, der på skift instruerer historien, mens komponisten, Lasse Olsen, har fast plads i forberedelserne, idet han er guitarist i bandet.

– Det har været en meget speciel proces, hvor vi godt kunne have brugt meget mere tid, for vi har kun arbejdet på stykket siden mandag, siger Fabiola, som tilføjer, at en af de første dage i ugen fik eleverne besøg af professionelle skuespillere fra Krudttøndens Teater i København.

Det var både spændende og lærerigt. Men de har travlt, 2. gérne. For lige om lidt er der premiere.

BR