Minister kom med roser til Kalundborg

Tirsdag gæstede beskæftigelsesministeren 3 F’s konference på Chr. Hansen til en snak om fremtidens arbejdskraft.

Minister kom med roser til Kalundborg

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) understregede behovet for at sikre kvalificeret arbejdskraft i de kommende år - også i Kalundborg.

Foto: Privatfoto

Ingrediensvirksomheden Chr. Hansens på Juelsmindevej 5 i Kalundborg lagde tirsdag lokaler til 3 F’s årlige arbejdsmarkedspolitiske konference, hvor der i år blev stillet skarpt på, hvordan den kvalificerede arbejdskraft kan sikres i fremtiden.

Her var omkring 100 arbejdsmarkedsspecialister fra fagforbundet 3F mødt op for at deltage i konferencen, der i år havde besøg fra borgmester Martin Damm (V) og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Borgmesteren lagde fra land med at hylde Kalundborgs forvandling fra stille provinsby til vækstende industri-mekka gennem de seneste 10 år:

– Vi er på en fantastisk rejse. Man snakker i øjeblikket meget om det store byggeri på Femern-bælt. Men det her bliver større end Femern, lød det fra Martin Damm, som understregede behovet for fortsat at kunne rekruttere kvalificeret arbejdskraft nationalt såvel som uden for landets grænser:

– Vores erhvervseventyr kan naturligvis kun fortsætte, hvis vi lykkes med at rekruttere tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. Vi skal rekruttere over hele landet og også i udlandet. Det arbejder vi intenst med i et rigtig godt samarbejde med virksomhederne, 3F, og andre aktører, lød det fra borgmesteren.

Ifølge beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen var der grund til at rose Kalundborg for at have etableret et samarbejde på tværs af virksomhederne og fagforeningerne, der giver grundlag for et lokalt vækseventyr:

– Det er jo en solstrålehistorie af den anden verden her i Kalundborg,” sagde ministeren og fortsatte:

– Vi skal have fuld fokus på kvalificeret arbejdskraft i de kommende år. Vi skal have flere faglærte med gode kompetencer, og jeg mener, vi skal begynde i folkeskolen, hvor børn og unge skal arbejde mere med deres hænder i praktiske fag.