Minister har nu godkendt sygehus som asylcenter

Foto: Peter Andersen, Bjarne Robdrup
Kalundborg Sygehus. Foto: Peter Andersen.
Kalundborg Sygehus. Foto: Peter Andersen. Peter Andersen

Så er det afgjort: Kalundborg Sygehus inddrages til asylcenter. Det har udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg godkendt efter indstilling fra Udlændingestyrelsen, skriver Nordvestnyt.

Efter en høring hos Kalundborg Kommune og Erhvervs- og Vækstministeriet har Inger Støjberg besluttet, at Kalundborg Sygehus bliver taget i brug som asylcenter. Det sker ved hjælp af udlændingelovens paragraf 37 f. Den giver ministeren mulighed for at fravige planloven og byggeloven i særlige tilfælde.

– Kalundborg Kommune har meddelt Udlændingestyrelsen, at det ikke er muligt at indkvartere asylansøgere på Kalundborg Sygehus inden for rammerne af planloven og byggeloven, og at det vil kunne tage op til et år at foretage ændringerne. Der er dog behov for at etablere asylindkvarteringspladser med kort varsel for at kunne håndtere det store antal asylansøgere, som Danmark fortsat oplever, fastslår ministeren.

Udlændingestyrelsens behov for indkvarteringspladser stiger endvidere markant i marts og april, hvor en del kontrakter på asylindkvartering på campingpladser og i feriecentre udløber, og en række af disse kontrakter kan ikke forlænges.

Det er på den baggrund ikke muligt for Udlændingestyrelsen at oprette de nødvendige indkvarteringspladser – særligt til familier med børn – hurtigt nok inden for planlovens rammer.

Efter planen skal der etableres ca. 400 asylindkvarteringspladser på Kalundborg Sygehus, som fortrinsvis skal være til familier med børn. I aften aften har Udlændingestyrelsen borgermøde i Kalundborg om det kommende asylcenter.