Miles Davis blev genfødt på Postgaarden

Først blev musikteater-forestillingen »Driving Miles« ramt af corona-nedlukningen i marts, og Teaterformidlingen Femkanten i Kalundborg måtte aflyse – så måtte erstatnings-forestillingen også aflyses, fordi eneste skuespiller Hans Henrik Clemensen blev syg og meldte afbud på dagen.

I stedet tilbød de fire unge, medvirkende jazzmusikere at give en koncert med to sæt Miles Davis-cooljazz for de 40 publikummer, der valgte at beholde deres billet fredag.

– Erstatningen var fuldstændig forrygende. Publikum kom til at sidde tryllebundet gennem to sæt og oplevede, hvordan Miles Davis' musik blev genfødt på scenen, lyder det fra Jens Balslev, bestyrelsesmedlem i Femkanten.

Bandet, der kalder sig »Driving Miles Ahead«, består af Anders Malta, trompet, Cornelia Nielsson, trommer, Rune Fog-Nielsen, bas, og Zier Romme Larsen, piano.

– De var teknisk overlegne på deres instrumenter og spillede sammen med en nerve og koncentration, der gjorde, at man følte, at musikken blev skabt i nuet.

– Samtidig var vi i selskab med Miles Davis. Det var hans kompositioner og ikoniske indspilninger, der var afsættet for det hele. Musik fra slut 50'erne, hvor Davis skabte cool-jazz'en, fortæller Jens Balslev.

Bandet spillede hele track-listen fra det ikoniske Miles Davis-album »Kind of Blue«.

– Det er på en måde modigt, for det er nogle af jazzens allerstørste musikere, der folder sig ud på den plade. Men ikke et øjeblik svigtede de unge musikere i forhold til originalen, vurderer Jens Balslev.

Publikum fik en jazzoplevelse ud over det sædvanlige, og Teaterformidlingen Femkanten rykkede – efter tiløb i marts – ind i Postgaardens gamle teatersal, der nu er blevet én af foreningens faste baser.