Mælkebøtten har født en vuggestue

Foto: Bjarne Robdrup

Den selvejende institution, børnehaven Mælkebøtten, i midterfløjen på Svallerup Skole, har skabt sin egen fødekæde og dermed lagt kimen til overlevelse. Fra årsskiftet åbnede daginstitutionen – eller dagtilbuddet, som det hedder nu om dage – en vuggestue med seks børn. Den må gerne vokse, og det er ret sikkert, at det også er den vej, det går.

– Vi har ikke i vort nærområde en naturlig fødekæde i form af en skole, som børneforældre bor omkring. Vuggestuen er blevet til, fordi forældre ganske enkelt har efterspurgt den.

– Og det er vi meget glade for, smiler Mælkebøttens leder, Eliza Korre. Smilet tegner i høj grad personligheden Eliza Korre, 66 år, ansat i Svallerup gennem snart 35 år, og uden overvejelser om at stoppe. Der er i hvert fald ikke sat dato eller år på.

Positive livssyn

– Jeg vil gerne udtrykke et positivt livssyn, fordi det er sådan, jeg er. Men også fordi det giver resultater. Jeg elsker at gå på arbejde hver dag, og jeg glæder mig over det hold af medarbejdere, der er her, over engagerede forældre og over en dynamisk bestyrelse. Og ikke mindst over en vidunderlig børneflok! Den dag, hvor al den glæde er væk, skal man nok overveje at stoppe.

Mælkebøtten har som selvejende institution en bestemmende bestyrelse på toppen, der eksempelvis ansætter lederen, og forældrene har stor indflydelse på institutionens hverdag.

Læs meget mere i Nordvestnyt.