Landsindsamling: Behov for flere indsamlere

velgørenhed: Kræftens Bekæmpelse i Kalundborg er fuld sving for at skaffe flere indsamlere til landsindsamlingen søndag den 16. april. Det er indsamlingsleder Hanne Klarskovs sidste indsamling.

Landsindsamling: Behov for flere indsamlere

Kræftens Bekæmpelse i Kalundborg samarbejder med Sparekassen Sjælland, når der er landsindsamling den 16. april. Fra venstre ses Berit Nehl Rasmussen, Lotte Nordbo, Hanne Klarskov og Jan Grue. Foto: Eva Lyng Johansen

Foto: Foto: Eva Lyng Johansen

Hanne Klarskov har været indsamlingsleder i 23 år i Kalundborg, når der har været landsindsamling for Kræftens Bekæmpelse, men det er sidste gang nu.

– Nu skal der nye kræfter til, siger Hanne Klarskov med et smil.

Hendes afløser er blevet fundet, nemlig Jan Grue, som har været i gennem et kræftforløb med lymfecancer og transplantation, og derfor gerne vil give noget tilbage til samfundet.

– Jeg har været en utrolig dyr dreng, siger han.

Han er også patientambassadør på Rigshospitalet, hvor han støtter patienter, når de er i behandling.

Jan Grue har tænkt sig, at køre indsamlingen videre i samme stil som Hanne Klarskov.

Sammen med Hanne Klarskov ringer han i øjeblikket ud til tidligere indsamlere for at skaffe nok indsamlere til de forskellige ruter i Kalundborg.

– Vi mangler stadigvæk omkring 40 indsamlere, siger Hanne Klarskov.

Også i Bjergsted, Hvidebæk, Høng og Gørlev mangler der flere indsamlere, så Hanne Klarskov opfordrer til, at man går ind på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og tilmelder sig, hvis man har lyst til at bruge tre timer søndag den 16. april på en god sag.

Denne gang er landsindsamlingsdagen søndag den 16. april. Normalt er det den første søndag i april, men på grund af påsken er datoen rykket.

Klokken 10 søndag den 16. april kan indsamlerne komme og få udleveret deres indsamlingsbøsser og rute ved Sparekassen Sjælland.

– Vi er meget glade for, at sparekassen igen vil hjælpe med at tælle pengene, siger Hanne Klarskov.

Fra Sparekassen Sjælland vil Berit Nehls Rasmussen, Lotte Nordbo og filialdirektør Klaus Koksby Hansen hjælpe på dagen.

Der vil også være vand og æbler til indsamlerne, oplyser Hanne Klarskov.

I 2022 var der på landsplan omkring 2.000 frivillige indsamlingsledere og hjælpere og cirka 15.000 frivillige indsamlere med til at samle næsten 33 millioner kroner ind ved Landsindsamlingen. Alle der er involveret i Landsindsamlingen har en væsentlig andel i Kræftens Bekæmpelses indsats inden for forskning, forebyggelse og patientstøtte – en indsats, der skaber håb og redder liv.

Kræftens Bekæmpelse i Kalundborg samarbejder Sparekassen Sjælland, når der er landsindsamling den 16. april. Fra venstre ses Berit Nehl Rasmussen, Lotte Nordbo, Hanne Klarskov og Jan Grue. Foto: Eva Lyng Johansen