Kunstpark på Sejerø droppet

Sejerø Festival samler hvert år flere hundrede gæster på Sejerø, men foreningen bag festivalen har ikke fået lov til at udvide initiativet. Privatfoto
Sejerø Festival samler hvert år flere hundrede gæster på Sejerø, men foreningen bag festivalen har ikke fået lov til at udvide initiativet. Privatfoto Photographer Kristian Sæderup

Et ambitiøst kunstprojekt, der skulle opføres som et samarbejde mellem kunstneren Marianne Jørgensen og Foreningen Marebjerg, der driver Marebjerggård på Sejerø, er nu blevet endeligt stoppet af Natur- og Miljøklagenævnet.

Ideen, der var at skrive ordet »Utopia« i store bogstaver, lavet af blandt andet beplantning, de eksisterende vejanlæg og bænke på jorden omkring Marebjerggård, er blevet afvist af Natur- og Miljøklagenævnet med henvisning til, at der ikke kan gives dispensation fra strandbeskyttelseslinjen.

Afslaget betyder samtidig, at foreningen Marebjerg er nødt til at opgive de sidste rester af en drøm om at indrette en kunstpark i naturen omkring Marebjerggård, som foreningen havde håbet kunne være blevet et trækplaster, der kunne tiltrække gæster fra hele landet til Sejerø.

Læs meget mere i dagbladet Nordvestnyt onsdag.