Kunst til de ældre af et godt hjerte

Foto: Bjarne Robdrup

Egentlig er prisen for tre dages arbejde inklusive materialeforbrug tre gange så høj, men Tommy Kondrup har udført sit vægmaleri for de 6000 kroner, som Lions Kalundborg har sponsoreret – og han er glad og tilfreds, skriver Nordvestnyt.

– Jeg tænker jo også, at det er et arbejde i den gode sags tjeneste, til forhåbentlig glæde for beboerne, siger Tommy, der til daglig er reparatør på Novo.

Det er syv år siden, at hans kone forærede ham airbrushes og andre materialer, der kan tegnes og males med.

– Jeg havde dårlig ryg, og min kone tænkte, at hvis jeg genoptog min gamle interesse for at tegne, ville jeg hurtigere komme over den dårlig ryg, siger Tommy Kondrup.

I denne uge indviede beboere og medarbejdere på Jernholtparken så det nye vægmaleri, som reelt er udført på en væg i aktivitetscentret.

Pia Wieth, tovholder og medarbejder på plejecentret, sendte i marts i år en ansøgning om penge til et fototapet afsted til Lions i Kalundborg.

– Et selvklæbende fototapet i det format, der var brug for, koster 6000 kroner. Og det beløb bevilgede Lions, hvilket vi er meget taknemmelige for. Men så kom Tommy Kondrup ind i billedet, og han sagde ja til at udføre vægmaleriet for det donerede beløb, siger Pia Wieth.

Lions Kalundborg var ved indvielsen repræsenteret af Svend Olsen, der som alle gæster og beboere fik kaffe og lagkage.

– Donationen fra Lions og Tommy Kondrups arbejde har gjort en kedelig væg levende på en måde, så de ældre har fået et »nyt«, flot lokale med hjemmehyggestemning, siger Pia Wieth.

Hvad beboerne mener? Det er rigtig dejligt at have noget pænt at se på, er de fleste enige om. En enkelt mener dog at kunne gøre det lige så godt selv. Men et tilbud om at gå i gang på den anden side af væggen er dog ikke imødekommet …