Kunderne tog afsked med Madoasen 
- nu starter jagten på nye lokaler

Fredag var sidste åbningsdag i Madoasen i Kalundborg. Nu vil de frivillige i Stop Madspild Lokalt arbejde for hurtigst muligt at rejse midler til at kunne genåbne butikken et andet sted i byen.

Nu er der ro på hos Stop Spild Lokalt-folkene

82 kunder stod klar da Madoasen i Kalundborg fredag slog dørene op for sidste gang i denne omgang. Foreningen søger med lys og lygte efter nye lokaler. Foto: Thomas Rye

Foto: Thomas Rye

Vanen tro var der fyldt i Madoasen på Banegårdspladsen i Kalundborg fredag eftermiddag. I alt 82 “kunder” stod i kø for at komme ind i butikken og få del i de gratis overskudsvarer, som de frivillige fra Stop Spild Lokalt Kalundborg har samlet ind i lokale butikker og supermarkeder, og mens de ventede, gik snakken lystigt.

Den ellers så gode stemning var dog denne fredag blandet med vemod, for efter næsten otte måneder var dette sidste åbningsdag i Madoasen i Kalundborg i denne omgang.

DSB har opsagt kontrakten, som foreningen havde, og som gjorde det muligt for dem at leje den gamle kiosk i Kalundborg Station, og det er endnu ikke lykkedes at finde alternative lokaler til at huse Madoasen.

– Jeg håber virkelig, at I hurtigt finder et nyt sted, så I kan genåbne, sagde en kunde til en af de frivillige.

– Bare rolig. Vi åbner snart igen. Vi kan slet ikke undvære jer, lød svaret prompte.

Sandheden er dog, at lige nu er fremtiden usikker for Madoasen. Tovholder Linda Kragh Strand fortæller, at hun uden resultat har sendt ikke mindre end 36 mails ud til lokale virksomheder for at bede om hjælp med at finde nye lokaler.

– Vi har set i øjnene, at hvis vi skal finde nye lokaler, så er vi nødt til at have nogle penge. Der er ledige lokaler i Kalundborg, men vi kan kun få adgang til dem, hvis vi kan betale, fortæller hun.

Derfor vil man i den kommende tid vil sætte alle kræfter ind på at rejse midler.

Tæt sammenhold

– Vi skal ud og søge støtte fra forskellige fonde, og vi håber også på, at vi kan få nogle donationer – store såvel som små, siger Linda Kragh Strand.

Stop Spild Lokalt Kalundborg har i øjeblikket 40 frivillige tilknyttet. Alle har deres egne opgaver. Nogle står i butikken, andre henter overskudsvarer rundt om i byen og nogle bruger hver uge timer på at sortere og registrere alle de overskudsvarer man får ind.

Linda Kragh Strand er ikke bekymret for, at de frivillige nu begynder at sive væk, hvis man ender med at skulle holde lukket en måned eller to.

– Det, tror jeg ikke, vil ske. Vi har fået opbygget et rigtig godt forhold til hinanden i den tid, Madoasen har eksisteret. Det tror jeg på vil bestå, siger hun.

Lokalerne på Kalundborg Station var på 126 kvadratmeter og var indrettet som en lille butik. I udgangspunktet håber Linda Kragh Strand at det vil være muligt at finde lokaler af nogenlunde samme størrelse og indretning.