Kom ind i hovedet på en morder

Foredrag: Tidligere drabschef for politiets rejsehold, Bent Isager-Nielsen, kommer til kultursalen i Høng og fortæller om mord og ondskab.

Kom ind i hovedet på en morder

Tidligere drabschef for politiets rejsehold, Bent Isager-Nielsen, kommer til kultursalen i Høng og fortæller om mord og ondskab. Det sker onsdag den 15. februar. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Det er Høng Lokalhistorisk Forening og Kalundborg Biblioteker, der i fællesskab har inviteret den tidligere drabschef for rejseholdet, Bent Isager-Nielsen, til at holde foredrag. Det sker onsdag den 15. februar fra klokken 19 til 21 i kultursalen i Høng Hallen.

Af alle tænkelige forbrydelser er mord den værste, og opklaring af et mord stiller enorme krav til efterforskerne. De benytter sig ikke kun af moderne kriminal-teknik, men sætter også deres psykologisk sans i spil for at kunne sætte sig i gerningsmandens sted.

At kunne tænke som en morder og se profilen af morderen for sig er væsentlige og i dag helt afgørende værktøjer, når mordet skal opklares.

Bent Isager-Nielsen tager i dette foredrag publikum på en mental rejse ind i hovedet på en morder for at komme helt tæt på det afgørende spørgsmål: Hvorfor?

Tidligere drabschef for politiets rejsehold, Bent Isager-Nielsen, kommer til kultursalen i Høng og fortæller om mord og ondskab. Det sker onsdag den 15. februar.

Foredraget vil indeholde eksempler på virkelige mordsager og deres opklaring, herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og ikke mindst gerningsmandsprofilering. Bent Isager-Nielsen uddyber samtidig de syv helt grundlæggende motiver for et mord, hvor kunsten netop er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang.

Billetter kan købes på Kalundborg Biblioteks hjemmeside under ’det sker’ eller ved personlig henvendelse til et af de bemandende biblioteker i Kalundborg Kommune.

Om Bent Isager-Nielsen

I 1974 startede Bent Isager-Nielsen sin karriere i politiet og har siden da været tilknyttet Frederiksberg Politi, Rejseholdet, Københavns Vestegns Politi, Bagmandspolitiet og Nordsjællands Politi. Han har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede kriminalsager. Bent Isager-Nielsen har hyppigt optrådt i medierne, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. I løbet af karrieren har han deltaget i flere særlige internationale seminarer og studieforløb, ligesom han har været involveret i særlige projekter under blandt andet Rigsadvokaten og Justitsministeriet.