”Kan du sende mig bombemanualer, der virker?”

Den 16-årige fra Vestsjælland, der er tiltalt efter terrorparagraffen, fastholder, at han ikke regnede med, at lederen af Feuerkrieg Division ville bruge bomber og våben i virkeligheden.

Teenager dømt for terror drømmer om ferie og uddannelse

En video med underlægningsmusik toner frem på skærmene; de små skærme foran de otte nævninge, anklageren, forsvareren, tiltalte, de tre dommere og bag dem på et stort hvidt felt på væggen. I midten af retssalen sidder en ung dreng.

Den 16-årige, der er tiltalt for at have tilsluttet sig den højreekstremistiske organisation Feuerkrieg Division, har lagt det pæne herretøj fra de første dage i Retten i Holbæk, og er på fjerde retsdag iklædt mere tidstypisk teenage-dress; en sort hættetrøje og et par casual bukser.

Jeg tænkte ikke over det. Selvfølgelig kan bomber være farlige, men igen det er internettet, jeg analyserer det ikke som et essay i dansk.

16-årig nægter sig skyldig i tiltale efter terrorparagraffen

Videoen er zoomet ind på et par handskebeklædte hænder, der med et foldet stykke pap skovler sort pulver op i et tomt patronhylster, sætter en væge i og omhyggeligt klemmer patronhylstret til med en tang. Så skifter billedet til en mindre eksplosion ude i en have. Et advarselsskilt afslutter videoen, det advarer på engelsk om at passe på ikke at blive ramt af splinter fra eksplosionen, hvis man gør kunsten efter.

Tiltalte har fået tilsendt videoen af ”ParaFKD”, som han betegner som lederen af Feuerkrieg Division.

Et stykke tid forinden havde ParaFKD spurgt tiltalte i chat-tråden: ”Kan du sende mig bombemanualer, der virker?”

Men tiltalte afviser igen og igen anklager Rune Rydiks spørgsmål:

– Jeg tænkte ikke over det. Selvfølgelig kan bomber være farlige, men igen det er internettet, jeg analyserer det ikke som et essay i dansk. Jeg ser det ikke som virkelighed, det var ikke andet end et chatforum, forklarede tiltalte.

På samme vis var det ifølge tiltalte nok heller ikke så alvorligt, når han og Feuerkrieg Division lederen talte om våben. Selv fremviste han billeder af nogle rifler og ammunition, der i parentes bemærket befinder sig fuldt lovligt på hans hjemadresse. ParaFKD kvitterede med et billede af noget, der efter politiets vurdering kan være en Glock-45 pistol.

– Jeg gik ud fra, at han ville bruge det til propaganda for at sprede navnet. Det lignede en splatterpistol. Ud fra mine oplysninger boede han i Holland, jeg mener ikke, at man kan få adgang til den slags (rigtige våben, red.) i Holland, lød det fra tiltalte.

Selv om der er fundet en omfattende samling af nynazistisk materiale, henrettelsesvideoer, bombemanualer, nazi-symboler med videre i hans hjem, og selv om han var en del af Feuerkrieg Division og deltog aktivt i samtaler, om hvordan den nynazistiske gruppe skulle organisere sig i celler, nægter teenageren sig skyldig.

Feuerkrieg Division er i lighed med en del andre nynazistiske grupper udsprunget af den såkaldte Siege-kultur, opkaldt efter en amerikansk nynazistisk bog. Deres strategi går ud på at bruge enkeltmands-terror til at udløse en racekrig, der skal vælte demokratiet, så der kan opstå et hvidt overherredømme.

Men tiltalte fastholder, at han kun gik med i gruppen for at lave sjov:

– Nej, jeg er ikke interesseret i en væbnet revolution, sagde han onsdag i retten.