HF Kalundborg nærmer sig nedtur

Håndbold: Håndboldmændene tabte klart til Slagelse, og er tæt på nedrykning fra i 3. division.

HF Kalundborg nærmer sig nedtur

HF Kalundborg tabte 3. divisionskampen mod Slagelse.

Foto: Mie Neel

Meget tyder på, at det blot bliver til en enkelt sæson som divisionshold for HF Kalundborgs bedste håndboldmænd, der lørdag tabte med klare 20-28 i opgøret mod Slagelse.

Med blot en enkelt turneringskamp tilbage er der stadig en matematisk chance for at forlænge divisionslivet, men i praksis kan det blive meget svært at undgå en tilbagevenden til kvalifikationsrækken.

Og cheftræner på anden sæson i HF Kalundborg, Brian Jensen, var da også klar i mælet og ganske afklaret med situationen efter sidste hjemmekamp i Rørby-hallen.

– Det her er vores niveau lige nu. Uden de mange skader er vi et 3. divisionshold, men som situationen er nu, er vi et kvalifikationshold, sagde Brian Jensen oven på lørdagens opgør, der aldrig blev spændende.

Hjemmeholdet halsede bagefter med tre-fire mål undervejs i første halvleg og kunne gå til pausen med et overkommeligt efterslæb på tre mål.

Men i de første små 10 minutter i anden halvleg, gik det helt galt, og Slagelse kunne bringe sig afgørende foran.

– Gutterne gjorde, hvad de kunne, og vi kunne ikke gøre tingene anderledes. Men selv om holdet har tabt meget, var humøret højt, ret imponerende, roste HF Kalundborg-træneren efter næstsidste turneringskamp.

Og træneren glædede sig allerede til en tur i kvalifikationsrækken, hvis det skulle blive aktuelt.

– Vi har opbygget en flot træningskultur med mange til træning, så hvis det bliver til nedrykning skal mange af de unge spillere belønnes for deres træningsflid på et niveau, som er lidt nemmere i næste sæson, lød Brian Jensens plan.

I denne sæson mangler blot næste lørdags udekamp mod de lokale rivaler fra Lammefjorden, der allerede må se en nedrykning i øjnene.

– Nu skal vi slutte godt af mod Lammefjorden, selv om der igen er tvivl om nogle af spillerne, sluttede HF Kalundborg-træneren med henvisning til Mikkel Jensens karantænegivende røde kort og skader til Jonas Jørgensen og Mathias Schneider.

I Slagelse-lejren er man selvsagt fint tilfreds med en ottemåls-sejr, omend træner Per Sabroe undervejs ikke var helt sikker på, at det ville blive så komfortabelt.

– Det er helt lige i 1. halvleg. Kalundborg prøver mange taktiske ting med forskellige forsvar. Og først, da vi vinder første kvarter af 2. halvleg med 8-1, og er foran med 10, begynder man at være lidt mere sikker, siger Slagelse-træneren, der også roser begge holds målmænd for stærke præstationer.

– Både Andreas (Bundgaard, red.) og vores egen Oscar Ruby var rigtig gode. Men også Steffen (Andersen, red.), der laver fem mål på fem forsøg i den periode, konstaterer Per Sabroe.

Slagelseanerne mangler at møde Nykøbing FH og Køge begge på hjemmebane, men det kan højst blive til en tredjeplads i denne sæson.