Havefesten der ville være en festival

Foto: Peter Andersen

Det var tilbage i 2009, at der første gang blev holdt Musik i Havnsø. Dengang var det dog en tilnærmelse at kalde det en egentlig festival.

– Musik i Havnsø startede som en stor havefest. Vi var nogle gutter, der spillede sammen i bandet Ocevi. De penge, vi fik ind ved at være ude og spille, lagde vi til side i en fælles kasse, og i 2009 besluttede vi at holde en stor fest for pengene, fortæller Kristian Kallenbach.

Festen blev holdt i baghaven bag Café Nordvest i Havnsø. Ocevi inviterede fire andre lokale bands til at spille til festen, og omkring 300 publikummer dukkede op.

– Det var en succes. Vi havde en rigtig hyggelig dag, og bagefter var vi enige om, at vi ville forsøge at gøre det til en fast tradition, fortæller Kristian Kallenbach.

Siden da er festivalen vokset år efter år, og efterhånden har man fundet en fast rutine for Musik i Havnsø.

– Vi har holdt fast i, at der skal være et lokalt islæt på Musik i Havnsø. Derfor inviterer vi altid et lokalt upcoming band til at åbne festivalen. De lokale bands trækker dog et begrænset publikum, derfor har vi også hvert år et stort navn på programmet tidligt på dagen, som, vi forventer, kan trække en masse mennesker ned på havnen. Det har for eksempel været Sussi og Leo eller Sømændene, der begge er gode til at sparke en fest i gang, fortæller Kristian Kallenbach.

Overskuddet fra festivalen går til de omkring hundrede frivllige fra lokale foreninger og skoler, der hjælper med festivalen. De seneste år har Musik i Havnsø delt omkring 20.000 kroner ud hvert år.

– Vores mål med festivalen er, at den skal kunne løbe rundt. Til det formål får vi stor hjælp af lokale erhvervsdrivende. Næsten en fjerdedel af vores budget er sponsorbetalt, fortæller Kristian Kallenbach.