Håber på brætspils-rekord

Foto: Peter Andersen
Rørby. Brætspilsturnering i Præstegården.
  Foto: Peter Andersen
Rørby. Brætspilsturnering i Præstegården. Foto: Peter Andersen Foto: Peter Andersen

Jørn Nymand

For tredje år i træk holdes en turnering i brætspillet Othello på Vestsjælland.

Igen er spillestedet Rørby præstegård, Møllevangen 1 A, og turneringen finder sted lørdag den 16. januar fra kl. 9.30.

– Sidste års turnering i Rørby blev Danmarks største, og vi håber at sætte ny deltagerrekord denne gang. Sidste og forrige års vinder, Jens Aagaard-Hansen, vil denne gang møde hård modstand, idet hele det danske hold fra sidste års VM i Cambridge, deriblandt DM-vinderen Karsten Feldborg, har meldt deres ankomst, oplyser sognepræst Peter Michaelsen, der lægger hus til begivenheden.

Rørby Othello Open er åben for alle, der kan lide at spille brætspil, og har man ikke spillet turnering før, er man velkommen til at kontakte næstformand i Dansk Othello Forbund, Peter Michaelsen, pmi@km.dk, som vil arrangere for-træning.

Der vil være præmier til nr. 1-3, men også til bedste juniorspiller (under 16 år), til bedste debutant og til bedste spiller med rating under 1100.

Mange kender det klassiske brætspil Othello under navne som f.eks. Reversi eller Nat og Dag, måske som app til smartphone eller program til pc. Det spilles med 64 tofarvede brikker på et bræt med samme antal felter, og man skiftes til at vende modstanderens brikker, så ens egen farve kommer op. Når brættet er fyldt ud, vinder spilleren med flest brikker.

Turneringen er årets første danske Grand Prix-turnering og points herfra tæller, når det danske VM-hold skal udtages. VM 2016 holdes i Japan.

Tilmelding til Rørby Othello Open senest 15. januar til Peter Michaelsen.