Gymnasie-byggeriet forsinket en måned

Foto: Bjarne Robdrup

Entreprenørerne begyndte nedrivningen af den gamle sal og opførelsen af den nye før sommerferien, mens studenter og hfere gik til eksamen. Og så var det meningen, at det omfattende byggeri, det største på Høng Gymnasium siden kollegiet Valhal blev opført for 30 år siden – i 1982 – skulle stå klar til at tage imod på mandag, 13. august, når elever og lærere er tilbage efter endt sommerferie.

Men sådan går det ikke. Byggeriet af eb ny samlingssal er mindst en måned forsinket.

– Der har været store problemer med at få betonen i gulvstøbningen til at tørre. Årsagen kender vi ikke. Men vi har byggemøde i morgen, fredag, og her får vi en opdatering af situationen af vores byggerådgiver, HS Rådgivning fra Slagelse, siger rektor Birger Jensen.

En ærgerlig start på det nye skoleår?

Investering til 5,5 mio.

– Det kan man sige, men jeg vælger at glæde mig over de meget forbedrede forhold, vi får.

Det er en investering til 5,5 millioner kroner, som skaber et helt nyt miljø i hjertet af skolen, til glæde for både elever og medarbejdere. Vi får en helt ny, meget moderneriseret fællessal, der også er betydelig større end den gamle, og med mere depotplads til blandt andet teknik. Køkkensektionen får bedre vilkår, vi får en ny atriumgård og hele det indre område af skolen forbedres. Der er rigtig mange positive elementer at fremhæve ved dette projekt – vi har også ventet længe, siger Birger Jensen.