Gospelsang og kreative kirkesysler

Foto: Søren Kloster Sørensen

Vor Frue Kirke i Kalundborg gentager i denne uge sidste års succes med sommergospelskolen for børn.

30 børn har i år været heldige at få plads på den frivillige sommeraktivitet, som foruden træning i gospelsang og stor koncert også indebærer masser af hyggelige øjeblikke og kreativitet på højt plan rundt på de forskellige værksteder, hvor børnene kan udfolde sig med maleri, mobilfilm, dj-teknikker, dramaturgi og fortælling.

I år tager både gospelsang og de kreative værksteder udgangspunkt i Phil Collins' sang »You'll be in my heart« fra Disney-filmen »Tarzan«. På dansk hedder den »Du er mit hjerteslag« og fremføres af Stig Rossen og Birgite Raabjerg.

Sangen kører som tema og inspiration gennem arbejdet på værkstederne, hvis resultat kan opleves til den store koncert i Vor Frue Kirke fredag klokken 16.30, hvor der er fri adgang.

Gospelskolen så dagens lys sidste år, og efter den succes, var der i år så mange børn, der var interesserede, at mange kom på venteliste.

– Det er helt vildt, at pladserne optages så hurtigt, og det er vi enormt glade for.Vores primære formål er at give børnene nogle fantastiske oplevelser gennem livsbekræftende musik og kreative aktiviteter, og det er en fornøjelse at se, hvordan de går til opgaven, siger Helle Qvist Kongshavn, der igen står i spidsen for det hele.

Onsdag fik gospelskolen overrakt 10.000 kroner fra Nordea Fonden som en påskønnelse af arbejdet og en opfordring til at fortsætte med aktiviteterne.