Genbrugsplads får ny container

Foto: Anna Egeris Karstoft
Den oprindelige aviscontainer er blevet kritiseret for at være svært tilgængelig. Foto: Freddie Madsen
Den oprindelige aviscontainer er blevet kritiseret for at være svært tilgængelig. Foto: Freddie Madsen

Det ser nu ud til, at problemet med dårlige adgangsforhold for ældre og handicappede på Høng Genbrugsplads er løst.

Det er ældrerådet, der tog problemet op på et dialogmøde med teknik- og miljøudvalget og kultur- og fritidsudvalget tilbage i februar. Grunden var blandt andet, at der ikke var noget gelænder på en mindre trappe, der førte op til aviscontaineren på stedet, ligesom nogle var nødsaget til at række armene højt op i luften for at komme af med deres aviser.

Nu kan medlem af kommunens teknik- og miljøudvalg Martin Schwartzbach (DF), der har været på sagen, meddele, at der er blevet opsat en helt ny aviscontainer på genbrugspladsen som supplement til den, der allerede står der, hvilket skal gøre det nemmere for ældre og handicappede at komme af med gamle aviser og blade.

I sidste uge oplyste han til avisen, at han havde bedt Kalundborg Kommune om at påbegynde forhandlinger med affaldsselskabet Argo om muligheden for en forsøgsordning vedrørende mere afleveringsvenlige containere, men at han ikke kendte tidshorisonten for dette.

Det gør han nu, efter han mandag deltog i et bestyrelsesmøde med affaldsselskabet Argo, der kunne fortælle, at der er blevet bygget en mindre container, hvor brugere kan komme af med deres aviser uden at skulle op ad en trappe.

Ifølge Martin Schwartzbach sættes den nye container op i løbet af tirsdag.

– Det var ikke fordi, at vi ikke ønskede at hjælpe, men ting kan ikke altid ordnes fra den ene dag til den anden, siger han til avisen.

Den nye papircontainer er lavere og har derfor også et afleveringsindkast, der sidder tættere på jorden. Til gengæld kan containeren også indeholde mindre, hvilket betyder, at genbrugspladsens medarbejdere skal tømme den oftere, fortæller Martin Schwartzbach.