Frivillig forening byder på hurtigt internet

Martin Sørensen er formand for Gørlev Antenneforening. Han modtog genvalg og fortsætter som formand efter generalforsamlingen, som foregik sidst i 2022. Foto: Charlotte Koefoed

Gørlev Antenneforening holdt før jul den årlige generalforsamling, dog ikke med et stort fremmøde, men det tolker bestyrelsen sådan, at medlemmerne er tilfredse med den måde, foreningen drives på.

– Det er sådan vi vælger at se på det, lyder det fra bestyrelsen i Gørlev Antenneforening, der har Martin Sørensen som formand.

Foreningen, der drives af frivillige, bruger overskuddet på vedligeholdelse og forbedring af anlægget og det betyder, at man råder over et fuldt opdateret hybridanlæg, hvor det er muligt at fremføre internet op til 1200 Mbit.

– Det gør vi ikke endnu, fordi det slet ikke er nødvendig med så stor en hastighed. Vi har i stedet valgt at nedlægge de to små hastigheder og kun køre med den store hastighed nemlig 500/100 Mbit til lige under to hundrede kroner om måneden. Det betyder, at vi kan tilbyde det billigste internet i Gørlev og man kan spare op til mange hundrede kroner om året ved at skifte til Gørlev antenneforening. Man skal dog være opmærksom på, at anlægget kun er for husstande i Gørlev By, siger Martin Sørensen.

Martin Sørensen er formand for Gørlev Antenneforening. Han modtog genvalg og fortsætter som formand efter generalforsamlingen, som foregik sidst i 2022. Foto: Charlotte Koefoed

Driftstop

Formanden kunne på generalforsamlingen blandt andet fortæller, at der i løbet af året har været nogle driftstop. Det skyldes i alle tilfældene udefra kommende problemer i form af overgravning af fiberforbindelser et eller andet sted på Sjælland.

– Det har vi fokus på, og får det udbedret hurtigts muligt, sagde Martin Sørensen.

På TV siden er det yousee, der leverer tv-pakker til medlemmerne. Det er en løsning, antenneforeningen er meget godt tilfredse med, selv om der kommer mindre prisstigninger på de tre pakkeløsninger, foreningen tilbyder. Prisstigninger, der skyldes forøgede priser på sport.

Han kunne også fortælle om en nyhed, der er lige på trapperne, som er en minipakke fra YouSee, som indeholder gratis kanaler fra nabolandene samt DR kanaler og TV2.

– Det er en digital løsning og kræver derfor en boks eller en app, men det kommer der yderligere informationer ud om i begyndelsen af 2023. Appen er You Sees egen og man kan enten lægge den på sit tv eller telefonen og streame via crome cast, fortalte Martin Sørensen. Han kunne konstaterer, at flere og flere går fra flow-tv til streaming, hvor man selv bestemme, hvornår man vi se et program.

Der var valgt til bestyrelsen og her var der genvalg til Martin Sørensen og Flemming Klitgaard. Martin Sørensen fortsætter som formand.

CK