Friluftsgården fejrede fødselsdag

tradition: Friluftsgården i Vinde Helsinge er nu på alder med et børnehavebarn.

Friluftsgården fejrede fødselsdag

I anledning af fødselsdagen i Friluftsgården var der arrangeret spændende skattejagt for børnene. Privatfoto

I strålende solskin kunne den lokale institution, Friluftsgården, fejre fødselsdag på Vinde Helsingevej, og markeringen var til stor glæde for børn og voksne.

– Vores dejlige institution blev fire år, og vi holdt en god traditionel børnefødselsdag, fortæller leder Susanne Jacobsen.

På Friluftsgården er skattejagt og fødselsdagslagkage til husets børn og forældre blevet en fast tradition, når fødselsdagen skal markeres hvert år den 8. marts.

I år var ingen undtagelse, hvor børnene skulle på jagt efter den fiktive fugl, Sødrontens hemmelighed. En hemmelighed bestående af en guldskat, men for at viden om hvor den var gemt, så skulle børnene løse opgaver i små grupper.

Børnene havde en rigtig sjov dag, hvor der blev øst vand i hullede kopper, fundet glasperler i mudder og hakket is for at finde magiske fjer fra den magiske fugl.

Børnene levede sig ind i historien, og til sidst fik de et brev, som fortalte hvor skatten kunne findes, og i samlet flok hev alle børn skatten i sikkerhed fra søens midte.

Det var et stolt personale, der så hvordan børnene samarbejdede om at få skatten ind, fortæller Susanne Jacobsen.

Efter madpakker blev der gjort klar til fødselsdagsfest i frihuset, hvor store lagkager blev serveret, mens der blev sunget fødselsdagssang.

Om eftermiddagen kom forældrene til kaffe og lagkage, og de havde også samlet ind til et gavekort til legetøj.

– Jeg synes altid Friluftsgårdens familier støtter os og kommer til vores arrangementer. Det er jeg meget taknemlig for, siger leder Susanne Jacobsen og tilføjer:

– Vi glæder os allerede til næste år!

I anledning af fødselsdagen i Friluftsgården var der arrangeret spændende skattejagt for børnene. Privatfoto