Fra sikkert job til frihed under ansvar

Foto: Per Buurgaard Christensen, Bjarne Robdrup

Der er, og har altid været, fart over feltet, når Heidi Vestergaard Holst lægger fra land. Både fysisk og mentalt. Men når man er mor til to store drenge og har en mand med trang til selvstændighed (Allan Holst, murermester) er det nok trygheden i hverdagen, der prioriteres. Ikke mindst hvis man har et job, man er glad for. En sikker havn.

Heidi Vestergaard Holst, 38, er akademiøkonom og var ansat i en Slagelse-virksomhed med ansvar for administration og økonomi i fem år.

– Jeg fik en henvendelse fra en virksomhed, om jeg kunne påtage mig at arbejde nogle timer for dem, og der har været andre følere, men jeg afslog hver gang med henvisning til mit faste job, siger Heidi til dagbladet Nordvestnyt. Det var ikke, fordi tanken om at blive selvstændig forekom fjern eller urealistisk. Jeg var nok bare der, at skulle jeg springe ud under eget bord, skulle udgangspunktet være tryggere.

Det kom i efteråret.

– En virksomhed garanterede mig 15 timer om ugen. Ved siden af vidste jeg jo, at jeg kunne få Allan som kunde. Og så var der lige pludselig kød på hønen.

Heidi Vestergaard Holst sagde op. 1. december flyttede hun hjem til eget kontor, computere og regneark.

– Vi har alle vore drømme, og nogle gange, tror jeg, er det lidt tilfældigheder, der råder, og som kan gøre forskellen.

Læs mere i dagens avis.