Forsamlingshus får nyt køkken for en halv million kroner

udvikling: Håndværkere er i fuld gang med at etablere et nyt industrikøkken i Røsnæs Forsamlingshus, som skal stå klar først i oktober.

Åbent hus i forsamlingshus

Forsamlingshus får nyt køkken for en halv million kroner

Foto: Foto: Eva Lyng Johansen

Lene Henrichsen, formand for Røsnæs Forsamlingshus de sidste syv år, byder indenfor i forsamlingshuset fra 1905.

Der er byggelarm, da håndværkere fra Raklev-Smedene i øjeblikket er i gang i køkkenet, som er i gang med at blive etableret på ny.

En donation på 500.000 kroner fra Bent O. Jørgensens fond har gjort det muligt for bestyrelsen at få udskiftet det meget gamle køkken til et funktionelt industrikøkken.

– Det trængte meget. Det var meget upraktisk indrettet, siger Lene Henrichsen.

Det bliver et industrikøkken med stålplader, og så har bestyrelsen valgt, at der skal være vinyl på gulvet og males med højglansmaling på væggene, så det bliver et mere hyggeligt køkken.

– Vi glæder os helt vildt meget til, at det er færdigt, siger hun.

Når det er færdigt, hvilket efter planen skulle være 5. oktober, bliver der holdt åbent hus, så alle har mulighed for at se det.

Fra minus til plus

Da Lene Henrichsen blev formand for syv år siden var der minus på bogen, men stille og roligt er økonomien blevet bedre, så der har været råd til at lave forbedringer.

I bestyrelsen sidder de syv plus to suppleanter.

– Vi har en god bestyrelse, som har det sjovt sammen og også laver meget socialt sammen. Det gør det nemmere, siger hun.

For det kræver meget frivilligt arbejde, også fra mange andre end bestyrelsen.

I 2018 blev den lille sal renoveret efter en vandskade med hjælp fra frivillige, og frivillige har også stået for en uges nedrivning af det gamle køkken i begyndelsen af august, inden håndværkerne gik i gang.

Mod på at søge fonde

Lene Henrichsen og bestyrelsen begyndte at søge fondsmidler i det små til at begynde med.

– Vi fik mod på at søge fonde, siger Lene Henrichsen.

Der blev søgt om fondsmidler til højskolesangbøger og til nye stole blandt andet.

Snart er ogs handicaprampen, som er blevet finansieret ved hjælp af midler fra Kalundborg Kommunes Få det fikset pulje helt færdig. Den er dog allerede mulig at anvende nu, hvilket har været en fordel under renoveringen af køkkenet.

Forsamlingshuset fik også med hjælp fra Røsnæs udvikling og Beboerforening også byttet sig til ekstra jord på bagsiden af forsamlingshuset, hvor der er lagt fliser og sat borde-bænkesæt op, som folk kan hygge sig ved.

– Det er virkelig noget, som folk sætter pris på, siger hun.

Konfirmationer, fødselsdage, barnedåb, bryllupper, generalforsamlinger. Forsamlingshuset bliver flittigt brugt. Også kulturelle begivenheder som teater, jazzkoncerter og juletræsfestet bliver det brugt til. Valglokale er det også.

– Folk er flinke til at støtte op om forsamlingshuset, siger Lene Henrichsen.

Når køkkenet er færdig, så skal der ikke hviles længe på laurbærrene, for så vil bestyrelsen i gang med at søge fondsmidler til et handicaptoilet.

Lene Henrichsen , formand for Røsnæs Forsamlingshus, glæder sig til at det nye køkken er klar til oktober. Foto: Eva Lyng Johansen
Den store sal som både bliver brugt til jazzkoncerter, privatfester og meget andet.
Det gamle og upraktiske køkken bliver lavet til et topmoderne industrikøkken.