Formand lettet over stort fremmøde til demonstration

demonstration: Knap 70 deltagere kørte i busser fra Kalundborg mod København søndag for at demonstrere med afskaffelsen af store bededag foran Christiansborg.

Formand lettet over stort fremmøde til demonstration

To busser kørte fra Kalundborg, Jyderup og Holbæk til demonstration i København søndag. Privatfoto

– Det var fantastisk. Vi var omkring 50.000 i alt, og vi blev nødt til at køre i to busser for at have plads til alle fra vores gruppe, siger Lone Varming, som er formand for Kalundborg Lærerkreds og søndag deltog i demonstrationen på vegne af FH (Fagbevægelsens Hoverorganisation).

Busserne samlede deltagere op i blandt andet Jyderup og Holbæk på vej til København, hvor de knap 70 deltagere blev sat af ved Glyptoteket.

Til demonstrationen var der mange taler, og både Anne Linnet og Tessa sang, mens skiltene med “ Store bededag – ja tak” blev løftet til vejrs, så folketingspolitikerne inde på Christiansborg kunne se dem.

– Jeg er rigtig lettet over, at der deltog så mange, så vi fik lavet en markering, der ikke var til at misforstå, siger Lone Varming.

I forhold til afskaffelsen af store bededag, som jo tegner til at blive en realitet, så er det i høj graden måden, som det er sket på, som er problemet ifølge Lone Varming.

– For mig handler det om, at vi ikke har haft en chance for at tale om det, inden at det bliver besluttet, siger Lone Varming.

– Folk er meget pressede på arbejdsmarkedet, og løsningen er ikke, at de skal arbejde endnu mere, siger hun.

To busser kørte fra Kalundborg, Jyderup og Holbæk til demonstration i København søndag. Privatfoto
Lærerkredsformand Lone Varming var lettet over det store fremmøde, som gav en god markering overfor politikerne. Privatfoto
Lone Varming i aktion med skilte til demonstration. Privatfoto