Folkekøkken og foredrag

Byliv: Fem gange i løbet af foråret 2023 inviterer foreningen Symb til folkekøkken og foredrag i den gamle DSB-stationsbygning

Folkekøkken og foredrag

Symb er i gang med forårets arrangementer, som indeholder fællesspisning og foredrag. Privatfoto

Den socialøkonomiske forening, Symb, der har lokaler i stationsbygningen i Kalundborg, stiller fem gange i løbet af foråret langborde frem til fællesspisning og byder indenfor.

Ved det første arrangement, der netop er afviklet, var det Madoasens initiativtager Linda Strand, der fortalte om arbejdet med at fordele supermarkeders overskudsvarer til taknemmelige borgere, som hver gang danner lange køer udenfor. Der var god spørgelyst – også om, hvornår man kan være bekendt at stille sig op i køen.

Linda Strand fra Madoasen fortalte om arbejdet med at indsamle og fordele overskudsmad fra dagligvarebutikkerne. Privatfoto

Svaret var meget klart: For Madoasen handler det ikke om at være fattig eller ej, men om at stoppe madspild, og det er alle slags mennesker, der stiller sig op i køen.

Madoasen har siden sin start i august 2022 formidlet 27 tons mad videre og haft 5.545 brugere gennem butikken. Et resultat, som fik klapsalver med fra bordene.

Mindre kød, men hvordan?

Tirsdag den 1. marts er der igen folkekøkken og denne gang er der klinisk diætist, Heidi Olsen fra Jyderup, der kommer og fortælle om, hvordan man kommer godt i gang, når man har et ønske om at spise mindre kød og flere grøntsager.flere grøntsager. Men hvordan kommer man i gang? Og hvad stiller man op med bælgfrugter?

Diætist Heidi Olsen kommer og fortæller om, hvordan man får grønsagerne med ind i den daglige kost, og mindre kød. Foto: Elisa Hauerbach

Når man tilmelder sig Folkekøkkenet i Symb, spørges man i øvrigt altid om man er vegetar eller spiser kød, så denne gang man kan blive klogere på hvordan man for eksempel sikrer sig at få nok protein, og hvad med B12?

Nye uddannelser, Novo Nordisk og havnen

Til Folkekøkken den 21. marts har man efter fællesspisningen mulighed besøg af projektlederne Cecilie Riemer Ebsen og Pernille Bech, begge fra Knowledge Hub Zealand, der vil fortælle blandt andet arkitekt- og maskinmesteruddannelsen.

Tirsdag den 18. april er det Novo Nordisk man kan høre om efter fællesspisningen og det er Lea Skaanning, konsulent i afdelingen Strategy, Communication & Public Affairs i Novo Nordisk Kalundborg, kommer og fortæller Novos historie, lige fra hvorfor en del af virksomheden blev etableret i Kalundborg til Novos rolle i byens industrielle symbiose. Lea Skaanning vil også fortælle om det store nybyggeri, der møder alle ved indkørslen til Kalundborg.

Til den sidste omgang folkekøkken i Symb tirsdag den 16. maj bliver det med havnedirektør Bent Rasmussen ved roret. Han vil fortælle om Kalundborg Havns historie – før og nu og kigge frem mod nye aspekter for havnen i fremtiden.

Hver gang er det frivillige i Symb, der sørger for bespisningen, og maden leveres af Meny. Fællesspisningen begynder klokken 18 og foregår i den gamle DSB-stationsbygning.Tilmeldingsfristen er senest klokken 20 den sidste søndag inden arrangementet. Man kan se mere på Symbs hjemmeside.

CK