Fire anløb og 14.000 passagerer

Jomfruanløb: Der er en spændende krydstogtsæson i vente med gensyn med et af verdens største krydstogtskibe og to jomfruanløb.

Fire anløb og 14.000 passagerer

Der er en spændende krydstogtsæson i vente med gensyn med et af verdens største krydstogtskibe og to jomfruanløb.

Kalundborg: Der vil være fire anløb af krydstogtsskibe i Kalundborg i løbet af 2023. Selvom det ikke lyder af meget, er det stadig en fremgang i forhold til 2022. Desuden er det fire yderst interessante anløb, som lover godt for fremtiden, melder Kalundborg Havn.

2023-sæsonen byder blandt andet på et gensyn med et af verdens største krydstogtsskibe, AIDAnova, som besøger Kalundborg Havn hele to gange i juni. Begge gange vil der være mere end 5.000 primært tysktalende passagerer om bord.

AIDAnova ejes af krydstogtrederiet AIDA Cruises, som også sender det lidt mindre krydstogtskib AIDAdiva til Kalundborg. Det sker den 9. juli, hvor dette skib for første gang anløber Kalundborg med cirka 2500 tysktalende passagerer. Sidste anløb bliver med skibet Riviera fra Oceania Cruises, hvilket er første gang, at det rederi sender et skib til Kalundborg.

Købestærke turister

Det vil ligeledes være første gang, at et skib med amerikanske turister anløber Kalundborg. Oceania Cruises er desuden et rederi, der arbejder inden for premium-segmentet, hvilket betyder, at det er 1250 købestærke turister, der kommer til byen.

– Vi glæder os til at byde skibene og turisterne velkommen i samarbejde med Destination Sjælland, byens handelsliv, attraktioner, samt byens borgere, hvorfra flere frivillige igen i år har meldt sig klar til at hjælpe med, at gæsterne får en god oplevelse i Kalundborg, siger Michael Larsen, der er salgschef ved Kalundborg Havn.

Krydstogtmarkedet i Østersøområdet er stadig udfordret af hele situationen med Ruslands invasion af Ukraine, hvilket har betydet hyppige ændringer i krydstogtskibenes sejlplaner samt annulleringer fra især de amerikanske krydstogtrederier.

St. Petersborg som krydstogtdestination har historisk været det helt store trækplaster for krydstogtturister i Østersøområdet, herunder især for amerikanerne. Det faktum at St. Petersborg ikke længere er en mulighed samt usikkerheden fra de amerikanske turister omkring hele situationen i området gør, at flere af de store amerikanske krydstogtrederier helt har trukket sig ud af Østersøområdet i denne sæson.

Atter aflysninger

– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi før denne situation så ind i en langt stejlere vækstkurve i vores krydstogtforretning end tilfældet er. Vi har for eksempel i år haft fem aflysninger af oprindelige bookinger fra store rederier, som ville have besøgt Kalundborg for første gang. Men vi er sikre på, at de vender tilbage, når situationen ændrer sig, og indtil da er vi glade for de fire anløb, vi får i år, siger Michael Larsen.

Udover årets fire bekræftede anløb er det stadig muligt, at der kommer flere anløb til i løbet af 2023.

Datoerne for de fire anløb er: Aidanova den 5. juni og igen den 30. juni, AIDAdiva den 9. juli og Rivera den 16. september. Tilsammen vil skibene medbringe flere end 14.000 passagerer.

AIDAnova (foto) kommer to gange til Kalundborg i indeværende sæson, og derefter kommer skibene AIDAdiva og Rivera. Foto: Kalundborg Havn