Fermhub Zealand er en pionér på et stort vækstområde

Fermentering: Med 10 millioner kroner fra Andel går Fermhub Zealand nu i gang med at købe udstyr til Danmarks første opskaleringsfacilitet inden for industriel biofermentering, der skal give et markant bidrag til fremtidens fødevarer.

Foto: Foto: Mie Neel

Gørlev: I en lige nu rå og tom hal på Den Gamle Sukkerfabrik i Gørlev vil der snart ske en hel masse. Fermhub Zealand, der har 10 millioner kroner i ryggen fra Energi- og fibernetkoncernen Andel, skal nu ud og købe udstyr til Danmarks første opskaleringsfacilitet inden for industriel biofermentering, der skal give et markant bidrag til fremtidens fødevarer via fermentering med mikroorganismer som alger, gær, svampe og bakterier i lukkede, sterile systemer. Samtidig kan man med fermentering producere store mængder fødevarer uden at bruge store markarealer og med lavt forbrug af energi og dermed være med til at sikre mad nok til en globalt voksende befolkning. Potentialet er meget stort.