Man fik også lækkert brød i stenalderen.
Det kan man med egne smagsløg konstatere i Kalundborg Museums have i efterårsferien.
Her, og indendørs i museets foredragssal, er der dømt stenalder (såvel jæger- som bonde-) til glæde og oplysning for ferieramte børn og deres forældre/bedsteforældre. Og blandt mange stenalderaktiviteter er bagning af brød af selvkværnet korn på små opvarmede lerskiver.
Det virker. Lerskiverne, som er brændt og opvarmet i et knitrende bål, holder sig varme længe nok til at gennembage et lille fladbrød.
Skiverne er med stor sandsynlighed blevet brugt til at bage brød og måske også stege bøffer på.
Hvad det sidste angår, benyttede vores forfædre også en anden tilberedningsmetode, som også afprøves i museumshaven i efterårsferien: Kødet blev pakket ind i for eksempel skræppeblade og tilberedt i kogestensgruber – det vil sige i jordovne på glødende sten, overdækket med græstørv.