Fem kvinder spiller Gasolin’ – billetterne er revet væk

Hyldest-projektet Gasoline – med fem kvindelige musikere – indtager scenen i Juvi i Kalundborg den 29. marts. Her vil publikum blandt andet kunne høre musikken fra albummet “Værsgo’”.

Fem kvinder spiller Gasolin’ - billetterne er revet væk

Gasoline med forsanger Line Münster-Swendsen, Birgitte Bjørn på lead-guitar, Anette Bork, bas, Lisbeth Rysgaard, guitar, og Ditte Brodde, trommer. PR-foto

Alle billetterne er revet væk i forsalget, når Gasolin’-hyldestprojektet Gasoline onsdag den 29. marts indtager Juvi-klubben i Kalundborg.

For femten år siden fandt fem erfarne musikere sammen om at sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvs-orkester Gasolin’.

De fem kvinder har aldrig set sig som et kopiband – i Gasoline gør de numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

– Det er helt bevidst, at vi kun er kvinder i bandet. Det sætter os fri til at være dem, vi er. Jeg kan ikke være Kim Larsen, og Birgitte Bjørn kan ikke være Franz Beckerlee, siger Line Münster-Swendsen, forsanger og idé-kvinden bag Gasoline.

– Der er tit fordomme om kvinder, der spiller rock. Det vil vi gerne udfordre. Når vi spiller, er vi feminine, og samtidig lukker vi op for vores “indre drengerøv”. Det er som om, vi tænder noget i folk, når vi åbner for den urkraft, siger Line Münster-Swendsen.

Udover forsangeren består Gasoline af Birgitte Bjørn på lead-guitar, Anette Bork, bas, Lisbeth Rysgaard, guitar, og Ditte Brodde, trommer.

Hylder bedste album

I år er det 50 år siden, at Kim Larsen foretog sit sidespring fra Gasolin’ og udsendte solo-albummet “Værsgo’”, hvor alle medlemmer af Gasolin’ dog medvirker på, plus andre musikalske kræfter.

I 2021 blev “Værsgo’” kåret som det bedste danske album nogensinde i en stor afstemning. Gasoline hylder 50-års jubilæet og fortolker – som de første herhjemme – samtlige numre fra albummet ved en række koncerter, blandt andet den i Juvi.

Nogle af de i alt 17 korte sange ligger tæt op ad originalerne fra 1973, mens andre er taget ind i Gasolines eget lydunivers, hvor fuld rock-skrue, fede kor-harmonier og delikate arrangementer lever i bedste velgående.