Feltpræst beretter fra Afghanistan

Feltpræst beretter fra Afghanistan

Victor Greve var i 2010 udsendt som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Privatfoto

Torsdag den 9. februar klokken 19:00-21:00 på Svebølle Kvik Bibliotek i Svebølle Aktivitetscenter, kan du møde præst Victor Greve, der har været udsendt som feltpræst i Afghanistan.

Ud fra billeder og mange stærke oplevelser fortæller Victor Greve om livet i en krigszone og om sine erfaringer som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Han lægger særligt vægt på de mange udfordringer og heriblandt den etiske udfordring, der ligger i at være nonkombattant (en person, der er knyttet til hæren, men ikke tager aktivt del i kampen) i en krigszone.

Victor Greve var i 2012 under afhøring af Forsvarets Auditørkorps, der undersøgte, om han har overtrådt Geneve-konventionerne ved som feltpræst at deltage aktivt i krigshandlinger. I et uddrag fra hans dagbog havde Greve offentliggjort, at han i 2010 under udstationeringen i Afghanistan kastede en hjemmelavet bombe med en sprængladning på over et kilo for at forsvare en militærlejr i Helmand-provinsen

Auditørkorpset endte med at droppe at rejse en straffesag imod ham.

Victor Greve har gennem 10 år været præst for det danske mindretal i Sydslesvig, hvor han også har skrevet for den dansksprogede Flensborg Avis. I dag er han sognepræst i Skuldelev-Selsø Sogn nær Skibby.

Foruden Afghanistan har han været udsendt som feltpræst i Irak, Mali og Letland.

Billetter købes via Kalundborg Bibliotekernes hjemmeside eller på et bibliotek. Foredraget er arrangeret i samarbejde med Svebølle Biblioteksgruppe.

Victor Greve var i 2010 udsendt som feltpræst for de danske styrker i Afghanistan. Privatfoto