Far-festival i Saltbæk

Med de nye corona-regler var »Fars festival« i weekenden i og ved Saltbækhytten så stor som muligt med 50 deltagere, hvoraf 25 var børn og 15 var fædre. Resten var praktiske hjælpere.

Iniativtageren til far-campen var 32-årige Daniel Nygaard Jensen, som blev overrasket over, at der ikke var fædregrupper til mændene, mens der jo er masser af mødregrupper til kvinderne.

– Siden dengang har jeg formidlet fædregruppe-kontakt mellem flere end 500 mænd, fortæller Daniel Nygaard Jensen, som er medforfatter til »Bogen til far« og i øvrigt gerne vil medvirke til at gøre det cool at være en nærværende far.

Da Nordvestnyt kom på besøg i far og barn-lejren, var det tid til jazz i børnehøjde med bandet Haletudserne, der også fik presset lidt reggae ind i repertoiret, som gik lige godt ind hos små og store ved festivalen.

De deltagende fædre og børnene i alderen to til otte år kom fra København, Birkerød og Roskilde, og nogle af dem kendte hinanden i forvejen, inden de tog afsted på far-camp med fokus på fædrerollen.

– Det her en min første camp, og min bror og min far har reddet min bagdel logistisk. Uden deres hjælp var det ikke gået, lød det fra en taknemmelig lejr-arrangør, og Daniel Nygaard Jensen kunne også glæde sig over god stemning, godt vejr, god børnemusik og ditto bålmad.