Debat
Mellem Tissø og Sæby Kirke har vi i længere tid kunnet nyde en flok galloway-kvæg. Kvæget nyder tilværelsen i et område, hvor der både er rigeligt med sundt og nærende græs samt buske, der yder god beskyttelse mod vind og vejr, hvis vejret arter sig i en retning, vi mennesker finder koldt, fugtigt og ubehageligt.
Desværre er der en lille gruppe frossenpinde, der ikke mener, galloway-kvæg kan trives under sådanne forhold. De forlanger, at hobbylandmanden sørger for, at hans lille flok galloway-kvæg har, hvad vi kunne kalde et kotel.
Slår man galloway-kvæg op, kan man læse, at Galloway-kvæg har under- og yderpels med lange dækhår og krøllet ulden underpels, der isolerer både mod kulde og varme. Dækhårene virker vandafvisende.
Desværre forholder den lille gruppe frossenpinde sig ikke til de ting, hvilket betyder, at den 71-årige hobbylandmand fra Høng nu igen skal møde i retten. Det er femte gang, han er tilsagt at møde i retten.
Man undres såre. Der er lavet så mange fejl og misforståelser, at – hvis man er positiv indstillet – kunne få den opfattelse, at alle disse fjummerier skyldes, at advokaterne og retten er på hobbylandmandens side. Man kan ikke i ramme alvor indkalde en nu 71-årig hobbylandmand fem gange i den samme sag. Og da slet ikke, når man læser, hvordan galloway-kvæget er udrustet. Racen er én af Skotlands ældste kvægracer – den kan føres tilbage til år 485 f. Kr. Jeg har særdeles vanskeligt ved at tro, at man dengang sørgede for, at racen havde læskure at gå ind i for at lune sig. Ovenstående viser, det er et fantastisk rigt samfund, vi lever i.
Ejvind Bitsch
Hestehøje 18
Kalundborg