Færre ledige sender 28 millioner tilbage i kassen

Foto: Bjarne Robdrup
Det forventes, at Jobcenter Kalundborg - her med arbejdsmarkedschef Jens Folman i front - vil kunne lægge 28 millioner kroner tilbage i kommunekassen, når 2017 er slut. Foto: Jan Holm
Det forventes, at Jobcenter Kalundborg – her med arbejdsmarkedschef Jens Folman i front – vil kunne lægge 28 millioner kroner tilbage i kommunekassen, når 2017 er slut. Foto: Jan Holm Copyright 2011

Antallet af borgere på offentlig forsøgelse i Kalundborg Kommune er budgetteret til lige knap 7000 personer.

Men det faktiske tal er cirka 500 færre, skriver Nordvestnyt. Det betyder, at kommunen på baggrund af aktuelle forventninger kan flytte cirka 28 millioner kroner fra Jobcenter Kalundborg tilbage i kommunekassen.

De meget positive tal indgår i de aktuelle nøgletal for kommunens tilstand, som netop har været forelagt økonomiudvalget.

– Vi er naturligvis glade for, at kommunen kan spare disse penge. Men vi er ikke mindst meget glade for, at så mange færre end forventet er ledige, siger økonomidirektør Søren Ole Sørensen.

Om den aktuelle økonomi fremgår i hovedtallene, at Kalundborg Kommunes samlede likvide aktiver er på 377,6 millioner kroner, hvilket er 49,6 millioner kroner højere end på samme tidspunkt i 2016. Den gennemsnitlige likviditet er 435,2 millioner kroner, hvilket er 129,3 millioner kroner højere end sidste år.

Samtidig er kommunens evne til at opkræve tilgodehavender hos borgerne fortsat forbedret. Det drejer sig ikke mindst om at opkræve ejendomsskatter.

Læs mere i dagens avis.