Elever skal give deres bud på bedre trivsel

Det var i elevrådet på Svebølle Skole, at ideen om en konkurrence mellem de lokale elevråd opstod. Her Sofie, David og Andreas fra elevrådet. Foto: Thomas Rye
Det var i elevrådet på Svebølle Skole, at ideen om en konkurrence mellem de lokale elevråd opstod. Her Sofie, David og Andreas fra elevrådet. Foto: Thomas Rye

Sidste års elevrådskonkurrence var en så stor succes, at Børn- og Familieudvalget har besluttet sig til at gentage arrangementet.

– Vi fik rigtig mange spændende ideer på banen sidste år, og vi var enige om, at vi gerne vil lave en ny konkurrence, fortæller udvalgsformand Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V).

Konkurrencen går kort fortalt ud på, at hver elevråd på kommunens skoler får mulighed for at udarbejde en ide til, hvordan man kan forbedre forholdene på deres skole. Børn- og Familieudvalget udvælger heriblandt en vinder, som får udbetalt 50.000 kroner, som skal bruges til at realisere ideen.

– Denne gang har vi valgt at konkurrencen skal fokusere på forslag til, hvordan man forbedre trivslen på den enkelte skole og nedbringer fraværet blandt eleverne, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

– Det er to af kommunens erklærede mål, at vi vil have mindre fravær og bedre trivsel i vores skoler, og hvem ved bedre hvor skoen trykker end eleverne på disse skoler, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Konkurrencen vil først officielt blive udskrevet efter sommerferien.

– Herefter har eleverne august og september til at udarbejde deres forslag, og så håber vi på at kåre en vinder i løbet af oktober eller november, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.