Elever på overlevelsestur på Røsnæs

Elever på overlevelsestur på  Røsnæs

Elever fra 10. klasse på Allikelund Gymnasium tog i denne uge på overlevelsestur på Røsnæs. Eleverne måtte blandt andet ud i vandet, for at kunne få aftensmad.

Eleverne fra Allikelund Gymnasiums 10. klassecenter skiftede tirsdag klasselokalerne ud med det uberegnelige danske forårsvejr, da de i samlet flok begav sig på overlevelesestur på Røsnæs.

Det var lærer Heidi Stjerne og studievejleder Kamilla Schmidt Riise som var initiativtagere til turen, og da Kamilla Schmidt Riise i sin fritid er spejder, så var eleverne i gode hænder.

Eleverne mødtes på Kalundborg Station, hvor en bus kørte dem til Bjørnstrup.

– Her stod vi klar til at tage imod dem, pg alle eleverne afleverede helt frivilligt deres mobiltelefoner. Og så var det blevet tid til at tage hul på dagens program, som indeholdt både samarbejdsøvelser og kilometer i benene, fortæller Heidi Stjerne.

Herfra gik turen ud til spidsen af Røsnæs, undervejs fik eleverne også lavet hjernegymnastik, da de skulle håndtere både kompas og kort og løse forskellige opgaver. Fremme ved spidsen ventede en ny opgave.

– Ude i vandet flød en kasse med elevernes aftensmad, som fire elever svømmede ud og hentede, så gik turen til Skanseskoven, hvor de skulle overnatte. Her blev der samlet brænde til optænding, og snart var alle i gang med at lave chili con carne og bage fladbrød over åben ild.

– Selvom eleverne var trætte dagen derpå, så var humøret højt, og de unge var stolte af at have gennemført turen. Det er også virkelig godt gået. Og flere efterspurgte en tur mere inden skoleåret slutter her til sommer. Det er dejligt, at vi rykker lidt ved de unges grænser og opfattelsen af, hvad de kan, siger Heidi Stjerne.