Digitale instruktører skal hjælpe Tissøs roere

På trods af at man ikke ror på denne årstid valgte Tissø Roklub alligevel at invitere til åbent hus lørdag. Årsagen var at klubben gerne ville præsentere sit nyeste tilbud e-roning.

Digitale instruktører skal hjælpe Tissøs roere

Valdemar, Isabella og Tilde var blandt gæsterne ved Tissø Roklubs åbne hus lørdag. De tre børn prøvede blandt andet romaskinerne.

Valdemar, Isabella og Tilde var blandt gæsterne ved Tissø Roklubs åbne hus lørdag. De tre børn prøvede blandt andet romaskinerne. Foto: Thomas Rye

Lørdag eftermiddag skinnede solen ned over en spejlblank Tissø. Ikke en vind rørte sig over søen, og der var knapt nok en krusning at se på vandet.

– Det gør lidt ondt, at vi ikke kan sætte bådene i vandet, for dagen er perfekt til det, sagde rochef Lis Bay.

Der var imidlertid ikke noget at gøre. Bådene kommer først på vandet igen til april. Alligevel havde klubben valgt at invitere til åbent hus. Årsagen var, at klubben gerne ville introducere et nyt koncept: e-roning.

Vejret var lige til en sejltur, men reglerne er klare: roerne kommer først på vandet igen til april. Foto: Thomas Rye

E-roning er et koncept, som blev udviklet til landets roklubber mens Danmark var lukket ned under Coronapandemien. Ideen var at gøre det sjovt og attraktivt at træne på en romaskine.

– Det kan godt være ret kedeligt at sidde på en romaskine alene. Med e-roning får vi adgang til en række digitale instruktører, som kører os gennem forskellige valgfrie programmer, forklarer Annika Møller-Kristensen fra Tissø Roklub.

– Der er mange forskellige programmer at vælge imellem. Både helt korte, hvis man bare vil have pulsen i været, længere programmer hvor begynder kan lære de mest grundlæggende teknikker og helt lange programmer til når de mere trænede vil udfordres, forklarer hun videre.

Annika Møller-Kristensen demonstrerer klubbens nye koncept e-roning. Foto: Thomas Rye

E-roning giver bedre muligheder for at motivere sig til at holde teknikken og færdighederne ved lige i løbet af vinterpausen, mener Lis Bay.

– Folk kan sælge vælge hvornår de vil ned i klubhuset og træne. De behøves ikke afpasse det med hvornår der er en ledig instruktør, siger hun.

I løbet af dagen havde en del gæster lagt vejen forbi roklubben. Ikke så mange som man normalt oplever til klubbens åbent hus arrangementer i sæsonen, men Lis Bay var alligevel godt tilfreds med fremmødet.

– Vi har aldrig holdt åbent hus i februar før, så vi har ikke noget at sammenligne med, men dem som kiggede forbi, har været meget seriøse. Vi har faktisk fået en del nye medlemmer i dag, så vi er meget tilfredse, fortæller hun.