Dialog på Bytorvet skal fjerne utryghed

De ældre beboere føler sig utrygge, når grupper af unge samles om aftenen på Bytorvet i Gørlev. Lokalpolitiet og SSP-medarbejder tager nu initiativ til at dialogmøde mellem parterne.

Foto: Christian Winnem

Grupper af unge med knallerter, der larmer og spærrer vejen til elevatoren. Sådan kan de ældre beboere til tider opleve Bytorvet, og det gør dem utrygge.

Det er sket adskillige gange i sommerens løb, og torsdag i sidste uge blev landbetjenten endnu en gang tilkaldt og måtte henstille til de unge om at dæmpe sig og ikke stå lige der, hvor beboerne skal til og fra elevator og trappe.

For at forebygge, at der igen skabes konflikt og utryghed, tager lokalpoliti og SSP-medarbejder nu initiativ til et dialogmøde, hvor repræsentanter for boerne kan mødes med de unge og forklare, hvordan de oplever situationen, og hvorfor de føler sig utrygge ved de unge, når de er i flok. Samtidig får de unge mulighed for at gøre rede for deres syn på sagen.

– Nu må vi have løst dette her, og der tror vi på en dialog mellem parterne, siger landbetjent Svend Erik Autzen, der, sammen med kollegaen Mette Bregn og SSP-medarbejder Simon Jones arbejder på at få et møde i stand.

De satser på, at mødet holdes den 14. september, og Gørlevs Natteravne vil også blive inviteret med.

cw nordvest.dk