Det bliver et stort savn

Det bliver et stort savn
Foto: Thomas Rye
Keld Hansen har været blandt Madoasens faste kunder. Han er meget ked af, at den nu lukker. Foto: Thomas Rye

Madoasen i Kalundborg har flere gange om ugen samlet op mod hundrede mennesker, der troligt stod i kø for at få del i de overskudsvarer, som blev delt ud i butikken, og de fremmødte fredag var alle kede af, at butikken nu må lukke.

Blandt dem som var særligt kede af at se Madoasen i Kalundborg lukke fredag var folkepensionist Keld Hansen. Han har været en af butikkens faste kunder i den tid den har eksisteret, fortæller han.

– Det bliver et stort savn, når den ikke er her mere, siger han.

– Madoasen er en rigtig god ide. Som pensionist har den været en god hjælp for mig og min kone, til at få råd til lidt mere i hverdagen. Samtidig er det en rigtig god ide at mindske vores madspild. Det gør helt ondt inde i mig, når jeg tænker på alle de gode ting, som ville være endt som skrald, hvis det ikke havde været for Madoasen, siger han.

Kunderne i Madoasen er en meget blandt skare. Den tæller både unge og ældre, studerende såvel som pensionister

– Det er en masse søde mennesker som kommer hernede. Mange af os kommer flere gange om ugen, og efterhånden lærer man de andre at kende. Jeg kommer helt sikkert til at savne det fællesskab, der er opstået omkring Madoasen, siger han.