Der bliver stor trængsel på festival-plakaten til sommer

Kalundborg Rock’er indfører et nyt koncept med et bredere og – i antal navne – større musikprogram til sommer, hvor der plads til upcoming bands og kopibands.

Der bliver stor trængsel på festival-plakaten til sommer

Festivaltalsmand og programlægger Johnny Elmelund håber, at det nye koncept slår an i billetsalget. Foto: Thomas Olsen

Med 20 musiknavne – det største antal i Kalundborg Rock’ers historie – bliver der tæt pakket på plakaten til sommerens festival – og i musikprogrammet.

Store scene får selskab af en lille teltscene, og der vil køre koncerter i en konstant vekslen mellem de to scener på de to festivaldage 11.-12. august. Fredag fra klokken 15 til 01 – lørdag fra 12 til 01.

Der er tale om en koncept-skifte. Programmet i år er med flere navne og bredere sammensat, så det rammer alle målgrupper – en blanding af unge upcoming bands, coverbands, mellemstore navne og store navne.

– Jeg tror, det nye koncept passer godt til en by af Kalundborgs størrelse og til lokalsamfundet. Det er nok det største og bredeste program, vi nogensinde har haft. Men ikke det dyreste, fordi vi har taget mange ikke så store navne med, siger festival-talsmand og programlægger Johnny Elmelund.

Brug for fornyelse

– Vi synes, der skal noget fornyelse til – derfor gør vi det her. Der skal ske noget mere, så folk køber billetter igen. Det fungerede rigtigt godt for os til og med 2019, men så kom coronaen og ødelagde alt.

– Måske var det en fejl, at vi startede op igen med sektions-opdelt festival i 2021. Det har givet os nogle knubs, og sidste år måtte vi bruge enormt meget tid på at genopbygge.

– Men nu ser vi fremad – der kommer ikke flere corona-nedlukninger. Nu bygger vi igen op med en festival over to dage, og så kører vi med et større og bredere program, som flere vil kunne få lyst til at opleve, siger Johnny Elmelund.

Måske fremtidens koncept

Koncept-skiftet er inspireret af besøg på Vig Festival, Samsø Festival og andre festivaler, der kører med flere scener og et bredt sammensat program.

– Vi har fået mange positive kommentarer, efter at vi har meldt det nye koncept ud. Hvis det virker i Kalundborg, vil vi satse på det brede program fremadrettet, siger Johnny Elmelund

Programmet på årets festival vil stritte i mange retninger. Johnny Elmelund opfordrer til, at man tager positivt imod det og bruger festivalen til at drive rundt imellem koncerterne og opleve en masse musik, som man måske ikke lige har hørt før.

Stadig store navne med

Et blik på programmet afslører dog, at der stadig er en stribe store navne, som vil stå øverst på plakaten – L.O.C., Christopher, Jimilian, Jung, Jonah Blacksmith og DJ Faustix.

Rap-kongen L.O.C. kommer til Kalundborg Rock’er 2023. Foto: Peter Andersen

Rap-kongen L.O.C. kommer til Kalundborg Rock’er 2023.

Derudover består programmet af Fyr & Flamme, der vandt Dansk Melodi Grand Prix 2021, popstjernen Skinz, house-duoen Svenstrup & Vendelboe, John Mogensen-coverbandet Karl Hermans Trio, festorkestret SO90s og upcoming-navnet Micky Skeel.

Rapperne Gobs og Fouli er tilbage, og der er også genhør med Toko.

Shubberne (tidligere Shu-bi Or Not Shu-bi) – med to tidligere Shu-bi-dua medlemmer – er også at finde i programmet, side om side med upcoming-bandet Fraülein, festorkestret The Powls og retropop-orkestret Sly & The Man, der trækker tråde til Electric Light Orchestra.

Der kommer også masser af rå rock på Kalundborg Rock’er med Almost AC/DC.