De reparerer næsten alt

Genbrug: Med to år på bagen kan Repair Cafe Høng bryste sig af, at det går rigtig godt med at reparerer folks ubrugelige effekter. 74% af alle tingene bliver nemlig fikset.

De reparerer næsten alt

Henning Vingborg, tv, Leif Jacobsen og Tom Grønbæk er ivrige reparatører i Repair Cafe i Høng. Foto: Charlotte Koefoed

Repair Cafe Høng har holdt sin anden generalforsamling og her kunne formanden Henning Vingborg fortælle, at det går rigtig godt med at få repareret de ting, folk kommer ind med og som af den ene eller anden årsag ikke virker mere.

Helt nøjagtig har Repair Cafe Høng fået 146 ting ind, som er blevet lappet sammen igen og gjort funktionsdygtige, mens 54 effekter har man måtte opgive at reparere.

– Det giver en succesrate på 74%, og det er vi meget godt tilfredse med. Vi har repareret/justeret standerlamper, symaskiner, robotstøvsugere, nederdele, solcellefugle, køkkenvægte, en kuffert, dampmaskine, jakker, tasker, kaffemaskiner, en Kaj Boysen abe, pladespillere, radioer, vakuumpakker og gardiner. Dette er kun eksempler på, hvad vi har haft igennem, remsede Henning Vingborg op.

Der er i alt 10 fiksere tilknyttet Repair Cafe Høng. Heraf er en uddannet elektriker, to uddannede radiomekanikere, en uddannet skrædder, en har været vicevært i Frankrig gennem flere år, en er uddannet smed, en maskinarbejder, og så har de sidste tre bare hænderne skruet rigtigt på. Tilsammen giver det er bred viden og kunnen.

Formålet med Repair Cafe Høng er at reparere og genbruge ting, så mindre smides ud, og vi dermed skåner miljøet. Derfor opfordrer de gæve frivillige til, at endnu flere lægger vejen forbi det tidligere rådhus i Høng med ting, som ikke virker længere eller er gået i stykker.

– Vi vil så forsøge at reparere det, så man kan undgå at smide det ud og skulle købe nyt. Det er ganske gratis, men reservedelene må man selv betale for, siger Hening Vingborg.

Der er åbent den 2. og 4. onsdag i hver måned fra klokken 14 til 17.

Da Repair Cafe Høng blev åbnet i august 2021 var det med 50.000 kroner i støtte fra Velux Fonden, penge der blev brugt til at købe værktøj og inventar.

På generalforsamlingen var der genvalg til formanden Henning Vingborg, kassereren Tom Grønbæk og nyvalg af Anders Hedegaard som næstformand.

Henning Vingborg, tv, Leif Jacobsen og Tom Grønbæk er ivrige reparatører i Repair Cafe i Høng. Foto: Charlotte Koefoed