Cykelsti til 20 mio kr fra Kr. Helsinge klar til sommer

TRAFIKSIKKERHED: Helt tilbage til Vestsjællands Amt i 80erne og 90erne blev der talt om en cykelsti mellem Kirke Helsinge og Drøsselbjerg via Mullerup. Men pengene blev aldrig fundet. Det er de nu.

Cykelsti til 20 mio kr klar til sommer

KALUNDBORG: Den dobbeltrettede cykelsti kommer til at koste 16,8 millioner kroner, foruden 3,5 millioner kroner til blandt andet kant-opretning. Der har været talt om den siden 1980erne. Det var dengang, vejen mellem Kirke Helsinge og Drøsselbjerg var en amtsvej beliggende i Gørlev Kommune.

Men der skete ikke noget. Pengene blev aldrig fundet.

– Men det er de nu, forsikrer formanden for teknik og miljøudvalget, Jakob Beck Jensen (V).

Altså, der er jo nærmest skabt tradition for, at cykelstier i Kalundborg Kommune bliver dyrere end beregnet. Hvad kommer det til at betyde, hvis projektet bliver dyrere?

Røsnæs har fået en flot (og dyr) cykelsti. Til sommer – senest hen mod efteråret – får cyklisterne mellem Kirke Helsinge, Mullerup og Drøsselbjerg også en sti. Foto: Bjarne Robdrup

Lad os nu se..

– Så må vi finde pengene. Der er ligesom ikke andre muligheder. Men lad os nu se, siger Jakob Beck Jensen.

Over fire år er der afsat et samlet rådighedsbeløb på de 16,8 millioner kroner til stien, som har været et folkeønske i årtier.

Teknik og miljøudvalget forventer, at anlægsopgaven påbegyndes her i foråret – og at cykelstien er færdig hen over sommeren, senest ind i efteråret.

– Projektet er i udbud nu, så vi tror på, at tidsplan – og forhåbentlig også overslaget – kommer til at holde.

I budgetaftalen for 2021-2024 er der afsat tre millioner kroner til trafiksikkerhed og vedligehold på Helsingevej, Mullerupvej og Bildsøvej fra Kirke Helsinge til kommunegrænsen.

3,2 km cykelsti

Stiens hovedformål er selvklart at øge trafiksikkerheden for særligt skolebørn, der cykler til Kirke Helsinge Skole, og øvrige cyklister i forbindelse med daglige gøremål mellem de tre byer. Både Mullerup og Drøsselbjerg er en del af skoledistriktet for Kirke Helsinge Skole.

Cykelstien er fordelt på to strækninger, hvor strækningen mellem Kirke Helsinge og Mullerup er cirka 1,9 km lang, og strækningen mellem Mullerup og Drøsselbjerg er cirka 1,3 km lang.

Cykelstien løber fra byzone til byzone på landstrækning for de to strækninger. Det betyder i praksis, at der ikke etableres cykelsti i Mullerup By.

Cykelstien anlægges på i alt cirka 3,2 km med en bredde på 2,5 meter. Der etableres skillerabat mellem den eksisterende vej og den nye cykelsti. Men derudover skal vejen forlægges mod øst flere steder på strækningen for at skabe plads til cykelstien og minimere generne for berørte matrikler.

Trafiksikkerheds-projektet i Mullerup By og kantsikrings-projektet vil blive koordineret med cykelsti-forbindelsen, og der udsendes breve og skitsemateriale til alle, som bor ud til cykelsti-forbindelsen. Derudover vil berørte lodsejere blive kontaktet i forbindelse med arealerhvervelse, siger Jakob Beck Jensen.