Byens sko-dronning fejrer 35 år jubilæum

Byens sko-dronning fejrer 35 år jubilæum

Den 1. august er det 35 år siden, Anne Jørgensen, Skoringen i Kordilgade, sprang ud som selvstændig erhvervsdrivende. Dengang tilbage i 1986 var det i Jyderup, at Anne Jørgensen høstede sine første erfaringer som selvstændig, inden hun 1. august 1991 overtog forældrenes skobutik i Kordilgade og dermed bogstaveligt gik i sin fars fodspor.

Kalundborgs sko-dronning er en meget fasttømret del af byens butiksliv. Hendes far, Curt Jespersen, drev skobutik fra 1959 indtil Anne Jørgensen tog over i 1991.

Skobranchen var ellers ikke Anne Jørgens drøm i første omgang – det var farmeceut-uddanelsen. Hun fik også læreplads på et apotek, men i løbet af prøvetiden fandt hun ud af, at det ikke var den ve,j hun skulle gå. Efter forskellige overvejelser endte hun med at blive ansat i sin fars skobutik, og det var her, hun fandt ud af, at det var det, hun ville. Og sådan blev det.

Uddannelsen tog hun i skoforretningen Juelskjær i Slagelse, hvor hun efterfølgende var ansat i to år, og derefter gik turen til Skoringen i Lyngby Storcenter, hvor hun var ansvarlig for børneafdelingen.

I 1986 åbnede Anne Jørgensen egen Skoringen-forretning i Jyderup og fem år senere overtog hun som nævnt ejerskabet af faderens forretning i Kordilgade, og siden er årene bare fløjet afsted i skobutikken. Det var for iøvrigt også i faderens skobutik hun tilbragte meget af tiden, når hun kom hjem fra børnehave og skole.

Engang lå der op imod 10 skobutikker i Kalundborg. Den tid er for længst forbi. I mange år har Anne Jørgensen og hendes mand Michael Jørgensen været alene om at drive skobutik i byen. En overgang drev de to butikker, men den ene lukkede de tilbage i 2015, da de to butikker næsten havde samme sortiment.

35-års jubilæet fejres naturligvis med kunderne, som kun skal give halv pris en del af butikkens udvalg i uge 30, mens Anne Jørgensen er klar med et jubilæumstilbud, der siger 20 pct. på hele butikkens udvalg – med enkelte undtagelser – på lørdag den 31. juli.