Borgere kæmper for at bevare Tølløsebanen

Borgerne i regionen går til kamp for at bevare Tølløsebanen. Flere end 1500 er allerede medlemmer af en støttegruppe.
Borgerne i regionen går til kamp for at bevare Tølløsebanen. Flere end 1500 er allerede medlemmer af en støttegruppe.

Af Bjarne Robdrup

HØNG: »Lukker banen, mister min mand sit arbejde i København«.

»Togstrækningen bruges også af de studerende på Høng Gymnasium. Min datter er en af dem, og det vil være umuligt for dem at komme til Høng fra Dianalund. Bevar nu den strækning, så det ikke bliver totalt UdkantsDanmark«

Et par af mange indslag på det sociale netværk Facebook, hvor reaktionerne efter Nordvestnyts afsløring fredag om, at Tølløsebanen er lukningstruet, har skabt vrede blandt borgere i hele regionen.

Nyheden har også udløst en støttegruppe, Bevar Tølløsebanen, som i formiddagstimerne i dag, mandag, passerede 1500 medlemmer.

Under overskriften »Bevar Tølløsebanen!« anfører initiativtagerne, at »Tølløsebanen risikerer at blive lukket ned per den 19. juli 2014:

Dette vil være en katastrofe for de små bysamfund langs med banen. Mange pendler hver dag med toget, til job i Københavnsområdet, eller til skoler langs banen, heriblandt mange børn og unge. I mange områder er busdriften ringe, og nogle steder ikke eksisterende. Samtidigt betyder lukningen af Tølløsebanen tab af arbejdspladser; lokoførere, togrevisorer samt vedligeholdelsespersonel. Hjælp os med at bevare Tølløsebanen med din underskrift, tak!«

Som anført skriver initiativtagerne, at beslutningen om banens lukning (Regionsrådet, red.) kan ske 19. juli. Men den korrekte dato er en måned tidligere, 19. juni.

En betydelig del af frygten for banens lukning og dens konsekvenser går på, at forøget busdrift, som trafikselskabet Movia peger på, ikke vil være i stand til at erstatte togbanen, skriver Nordvestnyt.