Biograf-sal er nu klar til foredrag efter brand-rens

Biograf-salen i Kino Den Blå Engel i Kalundborg er nu så klar og renset for sod og røg efter branden i Pizza Mia i samme bygning, at der onsdag den 15. maj kan holdes foredrags-aften med den rapkæftede »Kender du typen«-vært Christine Feldthaus.

– Vi kører Feldthaus-foredraget i vores egen sal, men vi kommer ikke i gang med film endnu, siger biografdirektør Brian Sønder Andersen.

– Salen er færdig-renset – stolene i salen er renset og står tildækket med plastik-folie, vægge og lofter er renset, det røde fortæppe er sendt til rens. Alt har været ude af foyeren, der er renset overalt, og der kommer nye varer hjem, siger Brian Sønder Nielsen.

Han har netop bestilt nyt filmlærred og computer-servere, men endnu ved han ikke, hvornår biografen åbner helt og begynder at vise film igen. Skadeservice-folkene er netop begyndt at tømme kælderen under ejendommen.

– Der er en masse gammel rockwool, der skal tages væk, før vi kan finde ud af, om der stadig siver røg-lugt op gennem gulvet til salen. Og onsdag går de i gang med at rense ventilations-kanalerne. Vi håber, at vi kan vise film igen fra fredag eller lørdag, siger Brian Sønder Andersen.

Godt 130 har købt billet i forsalg til peptalk-foredraget med den populære livsstils-ekspert Christine Feldthaus.