Better Life og Y-Camp i miljørigtigt samarbejde

Synergi. Adresserne ligger ikke langt fra hinanden, og nu rykker de endnu tætter på hinanden via de produkter, som Better Life sælger

To Kordilgade-butikker i samarbejde

Better Life og Y-Camp i miljørigtigt samarbejde

I Susanne Rahbeks butik – Better Life – er der et stort udvalg af de spændende kimonoer, som er lavet af den indiske klædedragt sarien. Kimonoerne får på en måde et helt nyt liv hos Better Life, efter de er syet om. Foto: Jørn Nymand

KALUNDBORG: Susanne Rahbek, indehaver af livsstilsbutikken Bette Life i Kordilgade 22, har nu indledt et samarbejde med Y-Camp, som har til huse i Kordilgade 36.

Y-Camp er en lokal fritidsjob- og ungevirksomhed, oprettet som forening og registreret som socialøkonomisk virksomhed. Formålet med Y-Camp er at skabe et ungestyret, lærings- og udviklingsmiljø, hvor unge mellem 15 og 18 år sammen med de tilknyttede frivillige voksne, skaber nye fritidsjobs, udvikler projekter og lærer at drive virksomhed.

Susanne Rahbek blev kontakte af Henrik Lykke, leder af Y-Camp, og sammen fandt de hurtigt fælles fodslaw som betyder, at Susanne Rahbek har flyttet et lille udvalg af det hun sælger op i Y-Camp-butikken.

– Det drejer sig blandt andet om indiske kimonoer, som er upcycled af indiske sarier. Så derfor er der ikke to, som er ens. Man genanvender de indiske sarier og producerer derved mere miljøvenligt end ved konventionel tøjproduktion, da man ikke bruger ressourcer på at producere nye materialer, forklarer Susanne Rahbek.

Hun satser på, at samarbejdet med Y-Camp fortrinsvis skal handler om de produkter, som er mest skånsomme overfor omverdenen, og derfor har hun også valgt at placere en del af de miljømæssigt venlige rengøringsprodukter, hun forhandler.

– Jeg er alene i min butik, og på nogle tidspunkter, blandt andet når jeg får en masse varer hjem, er det svært for mig at nå det hele alene. Derfor ser jeg også frem til at få hjælp af en medarbejder fra Y-Camp, som kan give en hånd med i butikken, siger Susanne Rahbek.

Rengøringsmidler fra Maison Belle er miljørigtige, utroligt veldugtende og effektive rengøringsprodukter. Og så er det næsten så godt som 100 pct. nedbrydelige i naturen. Foto: Jørn Nymand
Når vognmændene har været med en masse varer til Better Life, så kan Susanne Rahbek godt have brug for en hånd. Den får hun nu af Y-Camp. Foto: Jørn Nymand
Et udsnit af de varer, som Better Life nu også præsenterer og sælger hos Y-Camp. Foto: Jørn Nymand