Badehotel solgt til højskole

Foto: Susanne Uhre-Prahl
Det er Rørvig Højskole, som nu rykker ind i det gamle badehotel i Havnsø.
Det er Rørvig Højskole, som nu rykker ind i det gamle badehotel i Havnsø.

Det er slut med hotel i Havnsø. I stedet bliver der nu indrettet højskole i den tomme hotelbygning i de smukke omgivelser nær havnen.

Det er Rørvig Højskole, som rykker ind. Skolen har købt bygningen af Nykredit, og der er tale om et hurtigt køb. Nykredit overtog for nogle dage siden hotellet ved en konkursbehandling ved Skifteretten i Holbæk. Her købte Nykredit nemlig hotelbygningen for 5.5 millioner kroner, hvilket svarer til pantet i konkursboet.

– Vi har betalt 6 millioner kroner for hotellet, oplyser Ole Blenkov, der er forstander for Rørvig Højskole. Han har længe haft kig på hotellet, og havde faktisk opgivet et køb. Det blev dog aktuelt igen, da konkursprisen betød, at hotellet var billigt til salg.

Ole Blenkov har i den seneste tid været på udkig efter en ny bygning, som kan rummer højskolen. Lejemålet på den nuværende adresse i Rørvig slutter til april, og han har søgt over hele Sjælland for at finde egnede lokaler.

Han ved endnu ikke, hvornår skolen kan flytte ind, for der skal bygges om. Der bliver dog ikke tale om den helt store ombygning, for der er kun ifølge ham brug for en smukkesering. Der skal dog etableres flere værelser. I øjeblikket er der indrettet 33 dobbeltværelser, men højskolen har brug for mindst 50 værelser, ifølge forstanderen.

– Vores kursister er i en mere moden alder, og de fleste vil gerne have eneværelse, siger han. Rørvig Højskolen arbejder ifølge skolens koncept med bevidsthedsudvikling, og man har særligt fokus på stress-håndtering.