Alle tager en ekstra tørn

Peter Holm Jørgensen (tv) er sammen med sine kolleger med til at passe på Danmark. Privatfoto
Peter Holm Jørgensen (tv) er sammen med sine kolleger med til at passe på Danmark. Privatfoto

– Jeg er træt, men stolt. Der er blomster allevegne, og folk kommer hen og giver os hånden for at sige tak. Det gør et stort indtryk. Mest forbavsede blev vi vist, da en mand kom stormende ud fra Christiania for at sige os tak. Det var uventet, fortæller en smilende Peter Holm Jørgensen, som til daglig er ansat i beredskabet i Kalundborg.

Fra lørdagens tragiske begivenheder indtraf og til nu, er dagene én lang og ubrudt række af begivenheder.

Betjentene har holdt vagt ved bygninger, ambassader, trafikknudepunkter og sikret almen ro og orden. Man er naturligvis bange for, at der skal komme modangreb, men Peter Holm Jørgensen forsikrer, at politiet er meget opmærksomme.

– Vi sørger også hele tiden for at berolige familien. Min søn lagde en lang besked på telefonsvareren, mens de to yngste græd, da jeg efter to timer derhjemme blev nødt til at køre igen. De forstår ikke så meget, men jeg ved, at min hustru taler med dem om, at jeg er med til at passe på en masse mennesker, forklarer han.

Peter Holm Jørgensen ved, at øjnene hviler på det massive opbud af betjente i København, men han vender også fokus mod de betjente, som tager tørnen på de lokale politistationer.

– Beredskabet er optimeret og alle er kaldt på arbejde. Alle tager en ekstra tørn, og det gør vi gerne. Folk skal være trygge, siger han.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt tirsdag.