Aldi-butik i boligområde er tættere på afgørelse

Foto: Jakob Erhardt Pedersen, Bjarne Robdrup

Intet er afgjort, men discountkæden Aldi, som i dag har butik i lejede lokaler ved Høng-centret, er rykket nærmere en afgørelse om, hvorvidt kæden bygger 1000 kvadratmeter butik og lager i et boligområde ud til Slagelsevej – på den anden side af Høng-centret.

Nordvestnyt erfarer, at en beslutning om byggeri formentlig blot er to underskrifter fra at blive virkeliggjort.

Byggeprojektet er nemlig afhængig af, at ejerne af to parcelhuse og ejeren af en erhvervsejendom, der blandt andet rummer tre erhvervslejemål, accepterer de vilkår, de er tilbudt af kæden for at afstå bygninger og grundareal.

Aldi har ikke hidtil kommenteret på byggeplanerne, der angiveligt er udløst af for lidt plads ved centret lige over gaden i de bestående lokaler, der ejes af en privatperson fra Odsherred. Kalundborg Kommune har, fordi det fremlagte projekt er i overensstemmelse med planrammerne i området, sagt ja til, at virksomheden kan arbejde videre. Den positive tilgang er der til gengæld borgere omkring den omtalte grund, der ikke deler. De peger blandt andet på trafik- og oversigtsforhold, der gør en placering af et supermarked i området både uhensigtsmæssig og farlig.

Flemming Strøbæk, inde­haver af virksomheden Handels og Ejendomsfirma, hjemmehørende i Slagelse, der har bygget flere Aldi-butikker – og som netop nu er ved at lægge sidste hånd på byggeri af en ny Aldi i Slagelse – har en forventning om, at der »snart er en løsning«.

– Om den fører til, at der skal bygges eller ej, kan vi ikke sige noget om.

Læs reaktioner på projektet i avisen.