8. Himmel takker for en stor sæson

Foto: Per Christensen, Aske Hald Knudstrup

Kalundborg: Også i år har børn og deres familier haft glæde af, at Klosterparken i Kalundborg henover sommeren flere gange har lagt jord til musikalske oplevelser og underholdende shows.

Lige knap 3.000 mennesker har været forbi årets fire arrangementer, heriblandt to udsolgte dage med henholdsvis Sebastian Klein og Motor Mille. De andre to koncerter var med Tubalupa Band og så tirsdagens afslutningsshow med Katrine Bille, der lavede fødselsdagshyldest til Pippi Langstrømpe.

Den form for fremmøde glæder Søren Vind fra Kalundborg Biblioteker, der er tovholder på Den 8. Himmels koncertrække.

– Det er helt fantastisk at se, hvordan vi har samlet så mange mennesker trods de corona-restriktioner, der har været, siger han.

For udover at have en begrænsning på maksimalt 1000 gæster, så har Den 8. Himmel skulle inddele Klosterparkens amfiscene i to, ligesom alle voksne har skulle fremvise coronapas.

Det har imidlertid ikke lagt en dæmper på publikum, der sidste år helt måtte undvære koncerterne, som blev aflyst af netop for besværlige corona-restriktioner.

– Det er en fornøjelse at se den sammensætning, der er blandt publikum. Det er lokale børnefamilier eller bedsteforældre med deres børnebørn, det er turister på ferie, og så er det daginstitutioner med de børn, som måske ikke lige har ferie på det tidspunkt, siger Søren Vind.

Klar med næste års navn

Som opremsningen af dette års optrædende viser, så afspejler de både børnenes største favoritter og lidt mindre kendte navne.

Den strategi vil Den 8. Himmel fortsætte med, ligesom de har gjort siden første ombæring i 2006.

– Den her blanding af børnenes hjertevenner som Motor Mille og så de helt ukendte som Tubalupa Band, der bare er sindssygt dygtige til at levere et show, den vil vi gerne blive ved med at have, siger Søren Vind.

Men som enhver festivalkender ved, så skal spændingen til næste års arrangement helst sparkes i gang med et trækplaster, som man kan glæde sig til. Og her ved Den 8. Himmel allerede, hvem man sætter sin lid til i sommeren 2022.

– Vi har allerede en aftale med Hr. Skæg, som kommer næste år. Det glæder vi os til, siger Søren Vind.