500 elever besøgte DM i Skills

En buskaravane med omkring 500 elever fra 8. klasse i Kalundborg kommune kørte tidlig torsdag morgen til DM i Skills i Fredericia. En festdag, hvor elever kan møde unge, som brænder for deres fag.

500 elever besøgte DM i Skills

500 elever fra 8. klasse i Kalundborg Kommune tog til DM i Skills torsdag med bus. Foto: Lasse Lagoni/SkillsDenmark

Foto: Lasse Lagoni

500 elever fra 8. klasse på folkeskolerne i Kalundborg samt fra Friskolen på Røsnæs, Vinde Helsinge Friskole og Høng Privatskole blev kørt med busser til DM i Skills i Fredericia torsdag.

Med i bussen var også uddannelsesvejleder Trine Jacobsen fra UU-vejledningen i Kalundborg Kommune.

– Det er jo en festdag, hvor eleverne kan møde unge, som brænder for deres fag, og på den måde få øjnene op for nye uddannelser, siger Trine Jacobsen.

Eleverne er på forhånd blevet bedt om at udvælge nogle uddannelser, som de vil kigge nærmere, og bagefter skal dagen også evalueres.

– Eleverne var trætte, da vi kørte hjem, men de synes, at det var spændende, siger Trine Jacobsen.

Til DM i Skills kan eleverne møde over 40 forskellige erhvervsuddannelser.

– Vores strategi er, at eleverne i 8. klasse møder så mange forskellige uddannelser som muligt, så de er bedst klædt på til, når de skal vælge ungdomsuddannelse i 9. klasse, siger Trine Jacobsen.

Sponsorede busser

Gitte Keller Nordbo, 3F, Kjeld Christensen, Bent O. Jørgensens Fond, Morten Hass Augustsen og Rikke Dybkjær Meltz fra Kalundborgegnens Erhvervsråd, delte goodibags fra 3F ud til eleverne fra Skolen på Herredsåsen, inden de gik ombord i den varme bus fra Viking Busser.

– Vi erkender blankt, at vi selvfølgelig har en skjult bagtanke med at sende eleverne af sted til Skills, siger Rikke Dybkjær Meltz og fortsætter:

– Vi vil jo gerne have flere unge til at vælge en faglært uddannelse, da vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft mange år frem. Vi håber, at eleverne får inspiration og lyst til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Busturen er blevet til i et samarbejde mellem Kalundborg Kommune og Kalundborgegnens Erhvervsråd samt en masse lokale sponsorer.

DM i Skills er blot et af elementerne i Kalundborgegnens Erhvervsråd langsigtede strategi for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Andre elementer er Kalundborg Uddannelsesmesse, Lærlinge- og Elevnetværket, hvor målet er at skabe netværk på tværs af faggrupper og på sigt fastholde dem på Kalundborgegnen efter uddannelse.

500 elever fra 8. klasse i Kalundborg Kommune tog til DM i Skills torsdag med bus. Foto: Lasse Lagoni/SkillsDenmark
Til DM i Skills møder eleverne unge som brænder for deres fag, som kan inspirere eleverne i deres eget uddannelsesvalg. Foto: Lasse Lagoni/SkillsDenmark